Úzké tepláky/podvlíkačky – nový střih a návod

Zjistila jsem, že nejsem sama, kdo neustále řeší praktičnost oblékaní kluků – v létě i v zimě. V létě jsem řešila rifle, že jsou nepohodlné na celodenní sezení v lavici i odpolední hraní v družině a vznikly tyto teplákové kalhoty.

Teď v zimě zase řeším vrstvení, které je u dívek tak jednoduché díky leginám. Ty ovšem někteří hoši odmítají nosit, a tak vznikl tento nový střih na úzké tepláky.

Jsou to úplně jednoduché tepláčky bez bočního švu a kapes, aby nic netlačilo při použití jako spodní podvlékací vrstva pod jinými kalhotami. Pas i nohavice jsou zakončeny nápletem, aby byly pohodlné a při oblékání další vrstvy se neshrnovaly nohavice.

Tepláčky jsou tak akorát široké, aby se na ně daly natáhnout další kalhoty, ale aby se daly nosit i samostatně, třeba ve školce či družině a nikdo se necítil nepříjemně, že na sobě má leginy.

Střih je vhodný po holky i pro kluky a je v 17 velikostech od 80 až po 176.

Při volbě vhodné velikosti se prosím řiďte naměřeným obvodem boků a vyberte vhodnou velikost podle tabulky. Pro představu… Na fotce níže jsou ušity tepláčky vel. 116 při obvodu boků 64 cm a tepláky 140 při obvodu boků 77 cm, takže jak je vidět, jsou už trochu na fest. Pokud se budete řídit hodnotami v tabulce velikostí, budou tepláčky trochu volné, asi jako u těch modrých s nápisy.

Střih na úzké tepláčky alias podvlíkačky můžete zakoupit u nás v e-shopu tady a nebo vložit přímo do košíku kliknutím na tlačítko níže.

Věřím, že vám nový střih bude k užitku stejně jako nám.

Užívejte klidné adventní dny.

Bára

PS: Jak je vidět, jsou tepláky i skvělým doplňkem pro létání.:-)


Bára (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, kterou baví život, máma dvou báječných dětí, manželka skvělého muže. Spolu s Dášou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnout.
Komentáře
  1. Lenka napsal:

    Jeej, viete, ze ste super? Akurat som zvazovala, ako tie teplaky nestastne vyriesim… presne takyto strih som potrebovala. Po Vianociach idem na to a snad sa deti konecne dockaju teplakov s vrtulnikmi 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Střihy a návody v e-shopu
  • Rubriky
  • Co nás baví…

    Učit vás nové věci:

    průvodce švydlenky začátečnice

    Látky nás baví nakupovat tady:

    mamtex.cz

  • Nejnovější komentáře
  • Nejnovější příspěvky
  • Archivy
  • Jsme na facebooku
  • KDE RÁDY NAKUPUJEME!

    Vše z galanterie tady:

    Stoklasa


    A když se nám nechce šít :-), tak tady:

    Tchibo

  • Kde utrácíme, protože si nemůžeme pomoct :-)

    Za galanterii tady:


    Za pěkné věci tady:

  • Inspirace, co je potřeba dětem ušít je třeba tady: :-)