Dětský klobouček

Prázdniny začaly a léto převzalo vládu nad počasím a to i tady u nás. Ať cestujete za slanou vodou nebo budete jen na koupališti nebo na zahradě, jistě se vám budou hodit dětské kloboučky.

I já jsem si říkala, že klobouček by se mohl hodit jako alternativa ke kšiltovce. Šimon má obvod hlavy 52 cm, takže jsem sáhla po střihu na náš dětský klobouček.

Střih na klobouček je jeden z našich prvních a je připraven pro obvod hlavy 46 až 52 cm. Takže pro malá dítka, která ještě potřebují zapínání pod krčkem až po malé školáky, kteří se již obejdou bez pásku. Ale i tak pásek může být hezkou ozdobou kloboučků pro slečny.

Kloboučky jsou oboustranné. Já jsem využívala zbytky látek. Chtěla bych napsat, že si vystačíte i s kouskem látky, ale i klobouček něco zabere. Ale vždy můžete kombinovat :o).

Při šití kloboučku si ideálně procvičíte šití obloučků. Doporučuji mít po ruce žehličku a švy hezky vyžehlit. Postup je takový, že šijeme dva kloboučky, které se dají do sebe a sešijí. Je tedy vhodné stříhat i šít oba současně. Samotnou mě udivuje, že i přesto, že se snažím stříhat a šít „přesně“ jeden klobouček se šije téměř sám a u druhého to drhne. Ale žehlička je v tomto projektu velký pomocník a nakonec se kloboučky vyklubou na světlo.

Jak jsem již psala, klobouček se řadí mezi naše starší návody, takže dostal svůj upgrade do vzhledu současných návodů. Návod je oddělen od samotné střihové šablony. Střihová šablona je pouze na dvě strany A4, takže žádné velké tisknutí.

Pokud vás láká ušít dětem klobouček – návod a střih najdete u nás na webu nebo přímo pod tlačítkem níže.

Krásné léto a klobouček vždy po ruce :o).

Dáša

Dáša (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, která si jde za svými sny. Máma dvou báječných dětí, partnerka skvělého muže. Spolu s Bárou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnou.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů