Klobouček UNI

Na začátku léta jsem měla potřebu rozšířit dětské vybavení o kloboučky. Střih na klobouček je jedním z našich prvních střihů a návodů. Tak jsem si řekla, že ho „opráším“. Možná jste to zaregistrovali, že nyní je k dostání v aktuální verzi a nové úpravě. Najdete ho zde.

Jedná se však opravdu o dětský klobouček a je určen pro obvod hlavy 46 až 52 cm. Doma jsem pak měřila všechny členy a do této velikosti spadá už pouze Šimon. Proto jsem se rozhodla přidat další velikosti a pokračovat ve střihu i pro školní a dospělé hlavičky s obvodem 54 až 60 cm.

Klobouček je řešen stejně jako dětský jen nemá vázačku. Jedná se o dva sešité kloboučky. Klobouček je tedy oboustranný. Šošolka má trvat elipsy a švy jsou na boku u uší.

Kloboučků jsem našila hned několik v různých velikostech a pak testovala. Zapojila jsem děti, manžela i babičku. Takto jsem kloboučky sbalila do batohu.

Na výletě v parném dnu se kloboučky hodily, jen se nikdo nechtěl fotit (jako vždy).:-)

Při té příležitosti jsem zjistila, že každý má na klobouček ohledně obvodu a hloubky jiné požadavky. No, každá hlava je prostě jiná. Někdo rád klobouček volnější, jak kvůli pocitu, tak třeba vlasům a účesu. Dcera zase brblala, že je klobouček málo hluboký a nestíní do obličeje. No opravdu to není kšiltovka a nezakrývá obličej, ale tento názor může souviset i s věkem, taky nám kdysi bylo 13. :o)

Já jsem také raději sáhla po větší volnější velikosti, ale pohodlnost kloboučku ovlivní i látka. Opravdu je vhodné sáhnout po tenkém světlém plátýnku.

Takže pokud si chcete ušít svůj originální klobouček, můžete vycházet třeba z našeho střihu a návodu, najdete jej v našem e-shopu nebo pod červeným tlačítkem níže.

A malá inspirace jak na výlet nebo originální klobouk – ZOO park Chomutov – medúzárium.

Krásné léto.

Dáša

Dáša (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, která si jde za svými sny. Máma dvou báječných dětí, partnerka skvělého muže. Spolu s Bárou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnou.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů