Šaty ZUZA – nový střih a návod mamas

Šaty ZUZA jsou jeden z letních projektů, jehož příprava se vlivem prázdninového provozu protáhla více, než jsme si přály. Už jsme ho chtěly uložit do šuplíčku a začít šít něco teplejšího, ale ty vedra venku nás přesvědčily, že letní šaty ještě klidně vynosíte. 🙂 Navíc, když jsou to takové rychlovky na ušití. 😉

Takže jsme střih náležitě dotestovaly, sepsaly pro vás jako vždy podrobný návod a teď vám je jdeme představit.

Na šaty jsou ideální lehké tkaniny, jako viskózové plátno, různé šatovky, madeira, mušelín (gázovina) apod. Prostě něco lehčího, z čeho by se vám líbily letní šaty. Střih je připraven v sedmnácti velikostech. Tedy přesně od velikosti 80 až po 176.

Navíc z tohoto jednoho střihu vykouzlíte hned několik variant. Šatky můžete ušít s žabičkováním v pase i bez.

Úpravou délky obohatíte šatník o šaty, halenku nebo top.

Nositelka má také možnost měnit vzhled šatů podle nálady tím, že jednou nechá rukávy spadlé, jednou je vytáhne na ramena.

Ozdobu šatů tvoří vazačka, která má v sobě skrytou gumu, takže je pohodlná, ale zároveň nastavitelná. Můžete ji i vynechat a nahradit gumou.

Druhý výrazný prvek je řasení v pase, které vznikne žabičkováním. Žabičkování je technika, kterou určitě zvládnete. Trocha snahy stojí za to. Žabičkování se „šije“ na stroji a je k němu potřeba pružná nit – tenká gumička.

Pružná nit se navíjí „volně“ (já ručně) na spodní cívku. Horní nit je ta, kterou používáte běžně. Většinou polyesterová. Pak přímým stehem prošíváte látku z lícové strany ideálně po vyznačených liniích. Nebo si hlídáte pohledem odstup jednotlivých prošití. Počet řad s řasením je na vás. V návodu najdete pro nejmenší modely tři řady, pro velké slečny je navrženo řad devět.

Tak co, ušijete ještě na tuto sezónu šatičky ZUZA se žabičkováním v pase?

Střih a fotonávod najdete na našem webu nebo přímo pod tlačítkem níže.

Krásné léto, užívejte sluníčko a pohodu nejen u šicích stroje.

Bára a Dáša

Bára (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, kterou baví život, máma dvou báječných dětí, manželka skvělého muže. Spolu s Dášou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnout.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů