Nezapomeňte nakouknout do adventního kalendáře >> a soutěžit o prima ceny >>

Textilní pytlíky na zavazování

Krásný den, o textilních sáčcích na potraviny jste se na našem blogu již mohli dočíst a těšil nás také zájem o toto téma v komentářích. Dnes bych ráda představila variantu sáčku na zavazování. Tašku tohoto střihu jsem viděla na internetu, ale můj ušitý výsledek nebyl optimální, ale na sáčky super.

Sáčky jsem šila z tenké neprůhledné záclony, ale vyzkoušela jsem i síťovinu a mohu napsat, že sáčky jsou použitelné jak na nákupy, tak na balení svačin a jiných dobrot. Díky složení pruhu látky, vzniknou cípy, které jednoduše zavážete. Šijeme pouze dva švy. U bavlněných sáčků jsem začistila a založila okraj.

Co tedy potřebujeme:

  • pruh látky o velikosti poměru stěn 3:1
  • šicí potřeby

Začínáme:

Připravíme si pruh látky o velikosti 3 díly šířky x 1 díl délky. V mém případě šířka 75 cm x délka 25 cm. Položíme ho lícem nahoru, rubem do podložky.

Na látce si vyznačíme třetiny v šířce látky.

Levý okraj vezmeme a látku přehneme v jedné třetině.

Spodní okraj prošijeme. Já šila na overloku.

Položíme zpátky na podložku. Vezmeme pravý okraj látky a látku přehneme v pravé třetině šířky.

Prošijeme horní okraj.

Vezmeme na volné cípy a vytvarujeme sáček.

Pro stabilitu šev položíme na jednu stranu a prošijeme. Na začátku a konci zapošijeme. Patka se nedostane až do vrcholu, ale šijte až tam, kam to půjde.

Naplníme, zavážeme a máme hotovo!

Užívejte prázdniny a když bude chuť a chvilka, šijte s námi!

Dáša

Dáša (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, která si jde za svými sny. Máma dvou báječných dětí, partnerka skvělého muže. Spolu s Bárou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnou.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů