Dívčí sportovní kalhoty – nový střih s foto návodem

Mnohé jste nám psaly, že vám děti odrůstají naším střihům, které většinou končí s velikostí 140. Do větších velikostí se nám moc nechce, protože tvořit velké střihy je prostě jiný level, než si hrát s těmi drobnými roztomilými věcičkami.:-) Ale protože už i naše děti začínají odrůstat a chceme pro vás tvořit střihy, které vám budou k užitku, rozhodly jsme se na nich trochu zamakat. A teď mám radost, že vám můžu představit první z řady „velkých“ střihů.

Jsou to dívčí sportovní kalhoty ve vel. 140 až 176. Na své si tedy přijdou i drobnější ženy, které se v naší tabulce dámských velikostí nenašly. Kalhoty jsou polopřiléhavého rovného střihu, aby dělaly pěknou postavu a zároveň poskytly dost prostoru pro pohyb.

Vhodným materiálem jsou různé funkční materiály, Softshell, kalhotovina, ale také riflovina, manšestr apod. Záleží jen na vás, jaké druh kalhot potřebujete.

Kalhoty mají jednoduché klínové kapsy s rovným vstupem a zadní naložené kapsy. V pasku je v zadní části stavitelná guma, díky které kalhoty padnou „skoro všem“. Na kolenou jsou záševky, aby byly kalhoty pohodlné a chytly sportovní vzhled, ale kdo je nechce, prostě je vynechá.

Často jste se u dámských kalhot bály všívání zipu do poklopce. Chtěly jsme, aby pro vás bylo šití co nejjednodušší, a tak jsme zip v poklopci nahradily dvěma druky. Na první pohled nic nepoznáte, ale odpadne strach z všívání zipu. Kdo by zip v poklopci přeci jen chtěl, je součástí návodu také bonus v podobě podrobného návodu na všití zipu do poklopce.

To, že je střih připraven v PDF formátu k tisku na A4 už snad ani psát nemusím. Snažily jsme se střih na papír pěkně urovnat, takže si u všech velikostí vystačíte jen s 16 listy A4.

Prohlédnout si návod se střihem v e-shopu >>

Na začátku jsem psala, že tento návod je první z řady „velkých“ střihů. Pokud vás zajímá na jaké další se můžete těšit, tak vězte, že brzy se objeví také střih na chlapecké sportovní kalhoty, dámské sportovní kalhoty a vámi velmi žádané pánské sportovní kalhoty. Střihy už máme hotové a odzkoušené, takže teď už jen to vše doladit a dát dohromady.:-)

Prozatím se můžete dát do šití těchto dívčích sportovních kalhot. Až do pátku 6.4.2018 totiž pořídíte střih za výhodnou zaváděcí cenu.

Věříme, že vám nový střih přijde vhod a že si i vaše starší děti budou moci užít maminčino šití. 🙂

A až se do díla pustíte, nezapomeňte nahrát fotky do galerie. Už teď se na vaše fotky moc těšíme!

Užívejte svěží jarní energii plnými doušky.

Bára


Tabulka dívčích velikostí:

Bára (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, kterou baví život, máma dvou báječných dětí, manželka skvělého muže. Spolu s Dášou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnout.
Komentáře
  1. Eva napsal:

    Vidíte a mě by se u těchto kalhot zrovna hodila velikost menší 🙂
    No….budu dcerku hodně krmit, aby rychle dorostla 😉

    • Wendelinka napsal:

      Chtela jsem rict, ze holky prece maji strih i na destke, do velikosti 140 a ze prece staci jen sit jednobarevne – a pak jsem se podivala poradne 😀 Tak pro drobne slecny jedine zkusit nejak zkombinovat?
      Ale pokud prijdete na to, cim krmit, aby se rostlo, prosim o radu :D. Moje mala snad nebude mit ani 150 cm. 🙁

    • Bára (mamas) napsal:

      Njn holky, vždycky se najde někdo, komu to nepasuje. 🙁 Ale jak píše Wendelinka, co zkusit něco zkombinovat nebo zkusit střihnout o chlup menší. 😉 Však ona by pak malá někdy dorostla, kdyby to hned nevyšlo. 🙂 B.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Střihy a návody v e-shopu
  • Rubriky
  • Co nás baví…

    Učit vás nové věci:

    průvodce švydlenky začátečnice

    Látky nás baví nakupovat tady:

    mamtex.cz

  • Nejnovější komentáře
  • Nejnovější příspěvky
  • Archivy
  • Jsme na facebooku
  • KDE RÁDY NAKUPUJEME!

    Vše z galanterie tady:

    Stoklasa


    A když se nám nechce šít :-), tak tady:

    Tchibo

  • Kde utrácíme, protože si nemůžeme pomoct :-)

    Za galanterii tady:


    Za pěkné věci tady:

  • Inspirace, co je potřeba dětem ušít je třeba tady: :-)