Inspirace – dámská kravata

Dostal se ke mně seznam přání a na něm, mimo jiné, stálo – dámská kravata. Aha, a co to je? Je jasné, že to bude něco pro dámy, ale je to jiné než kravata pro pány? Stačí si zadat do vyhledávače dámská kravata, mrknout na obrázky a zjistíte, že to může i nemusí být jiné. Co jsem ale zjistila určitě je, že je to zajímavý módní doplněk, který se může hodit.

DSC_8260_o

A ještě lepší je zjištění, že pro nás, co občas šijeme mikiny, kalhoty nebo i bundy, je ušití takové kravatky brnkačka. Takže projeďte obrázky a weby, načrtněte si tvar té vaší vyvolené a dejte se do díla. Garantuji Vám, že nejdéle z celého procesu Vám bude trvat výběr vhodné látky.:-)

Návod na ušití ani střih od nás tentokrát nedostanete. Vezměte si tužku a papír a buďte kreativní. Uvidíte, že radost z hotového díla bude o to větší.

Dám Vám sem jen pár tipů, které se budou při tvoření hodit.

004 dámská kravata

Toto je seznam pomůcek, které při šití využijete.:-)

Vystřižené díly kravatky dáte lícem k sobě a sešijete. V úzké části necháte cca 10 cm nesešitých na protočení do líce.

005 dámská kravata

Vařečkou nebudeme míchat omáčku ani mlátit děti :-), ale použijeme ji na protočení sešité kravatky do líce. Špičky kravaty pomocí prstů trochu protočte dovnitř a dále už si pomáhejte vařečkou nebo jiným vhodným předmětem.

Špičky kravatky po protočení do líce protlačíme pomocí jehlice.

Ještě by na obrázku pomůcek mohla být miska s vodou, která se hodí při vyrovnávání švů, ať nemusíte prsty stále slinit. 🙂 Lepší je švy pěkně srovnat vlhkými prsty a přežehlit.

Jakmile vše důkladně vyžehlíte, ručně matracovým stehem zašijete protáčecí otvor a je hotovo.

007 dámská kravata

001 dámská kravata

011 dámská kravata

A protože jdou tak rychle od ruky, můžete jich mít během chvilky třeba 10. 🙂

Na jednu kravatku Vám vystačí 20 cm látky, takže Vás ani krásné designovky nezrujnují. Ty moje kravatové látečky dorazily teprve v pondělí od Melluzínky. 🙂

Tak co, jdete to toho? Ušijete si doma svojí vlastní kravatu? Napište nám do komentářů.

Krásné tvoření a nebojte se být trochu jiné!

Bára

Bára & Dáša_mamas
Zakladatelky projektu Šijte s námi. Svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnou.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů