Sukýnka Klárka – nový návod a střih mamas

A je to tady. Léto už nám fakt buší na dveře, takže je nejvyšší čas pustit se do šití něčeho letního. A protože do léta už nám moc času nezbývá, pustíme se do něčeho jednoduchého, do sukýnky.

Připravili jsme pro vás střih na extra točivou a nadýchanou sukýnku, s pracovním názvem Klárka, který už jí zůstal.:-)

Sukýnku je ideální šít z lehounkých materiálů – popelín, voál, košilovina – prostě lehká bavlna s gramáží kolem 110 g/m2. Sukýnka je sešitá z 12 dílů a šest z nich je „schováno“ pod záševky. Můžete tak skvěle kombinovat různé barvy a vzory a vykouzlit nespočet rozličných sukýnek. V pase je sukýnka do gumy, takže je vhodná na šití i pro začátečníky.

Střih je připraven v 17 velikostech od 80 do 176, pro holčičky od cca 1 roku až po slečny do 15 let. Ale věk není omezením, i já jsem si podle střihu sukni spíchla, jen jsem krapet přidala na délce, už mi opravdu není nějaký ten pátek 15 let.:-)

U této barevné varianty si můžete pohrát i s délkou záševků. Myslím, že by ji slušely o něco kratší záševky, než jsou na mé sukni.

Návod se střihem na hlavní díl sukýnky koupíte v našem obchůdku ZDE. Nebo si jej můžete přidat do košíku rovnou pomocí tohoto tlačítka níže:

Abyste si nemysleli, že je to jen nějaký halabala střih, pojďte dnes nakouknout trochu pod pokličku tvoření takového střihu. 🙂

Představa v hlavě byla jasná, hodně dílů, točivá, záševky… Pak přišel na řadu papír. Náčrtky tvaru, řasení a rozvržení střihu na látku, ať je to co nejekonomičtější, přeci jen je tam těch dílů dost. Tak si to tak maluju a počítám a najednou koukám, že se mi ten výpočet nějak komplikuje… vytknout neznámou b z rovnice chtělo trochu pátrání v mozkovně. 🙂 No posuďte sami:

V průběhu tvoření jsem střih ještě X krát předělávala, měnila počty dílů a řad, ze kterých se látky stříhají. Prostě jsem si to tentokrát fakt užila.:-)

Až nakonec vznikla tato jednoduchá sukýnka.:-)

Původně měl mít návod dvě varianty – do gumy a do pásku se zipem. To však vyžadovalo různé střihy – pro variantu do gumy, vycházející z obvodu boků, pro variantu do pásku vycházející z obvodu pasu. Vše se do sebe začalo zamotávat, a tak jsem od kombinovaného návodu ustoupila. Na sukýnku se zipem do pásku se tak můžete těšit zase někdy příště.:-) Pro tentokrát razím heslo, v jednoduchosti je krása.

Užívejte poslední jarní dny a zítřejší slunovrat a hlavně – šijte s námi.

A nezapomeňte přidávat své fotky do galerie. Nic nás nemotivuje k tvoření víc, než vidět, že s námi opravdu šijete.:-)

Bára

Bára (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, kterou baví život, máma dvou báječných dětí, manželka skvělého muže. Spolu s Dášou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnout.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Střihy a návody v e-shopu
  • Rubriky
  • Co nás baví…

    Učit vás nové věci:

    průvodce švydlenky začátečnice

    Látky nás baví nakupovat tady:

    mamtex.cz

  • Nejnovější komentáře
  • Nejnovější příspěvky
  • Archivy
  • Jsme na facebooku
  • KDE RÁDY NAKUPUJEME!

    Vše z galanterie tady:

    Stoklasa


    A když se nám nechce šít :-), tak tady:

    Tchibo

  • Kde utrácíme, protože si nemůžeme pomoct :-)

    Za galanterii tady:


    Za pěkné věci tady:

  • Inspirace, co je potřeba dětem ušít je třeba tady: :-)