Letní ručník-pončo

Jistě znáte ten pocit, že bez určité věci nemůžete prožít dovolenou podle představ. Já jsem letos byla přesvědčená, že potřebujeme „ponča“, do kterých se děti zabalí po koupání.

Takže pro představu, dnes je čtvrtek (ještě asi 20 minut :o) a zítra večer odjíždíme. Nemáme sbaleno, ani pojištění či vyměněné peníze, ale máme ponča, která se nyní ještě perou v pračce :o).  Takže v rámci čekání na konec pracího programu, ještě vzniká tento článek. K vám se dostane v příštím týdnu, kdy už budou ponča v plném nasazení u moře.

Vanda mě rozesmála, když se mě ptala, zda si taky ušiji pončo :o)). Vím jistě, že letos budou mamka a taťka bez ponča.:-) I když projekt je to rychlý a snadný. Pokud máte po ruce ručník odpovídající velikosti a šest patentek, máte ušetřený čas na hledání materiálu.

Nejprve jsem myslela, že otvor pro hlavu bude stačit rovný, ale dost to táhlo, tak jsem ho upravila do tvaru písmene T. Aby otvor netáhl, je ještě opatřen patentky a tvoří límeček. Z časového nedostatku jsem pro začištění prostřihu zvolila cik cak steh. Myslím, že se to ve froté dost ztratilo a okraj je měkký a příjemný.

Materiál jsem zvolila froté. A tím, že jsem vybrala ručníky odpadlo stříhání z metráže a začištění okrajů. Pro Vandu (7 let, výška 132 cm) jsem vybrala ručník rozměru 70 x 140 cm, pro Šimona (1 rok, výška 84 cm) ručník rozměru 50 x 90 cm. Níže nákres, vidíte velikost prostřihu i rozmístění patentek.

 

Co potřebujeme:  Na jedno pončo jeden ručník a 6 párů plastových patentek. Velikost ručníku nejlépe zjistíte, pokud jej přeložíte na polovinu a přiložíte k budoucímu majiteli.

Začínáme: Je fajn ručník několikrát vyprat, aby byl měkký, savý a voňavý.

Na střed ručníku nakreslíme prostřih pro hlavu ve tvaru písmene T.

Rozstřihneme linii mezi rameny.

Okraj prostřihu začistíme cik cak stehem.

Nastřihneme kolmou linku.

Nástřih začistíme cik cak stehem.

Ke krku podle nákresu nacvakneme patentky.

Po sepnutí se vytvoří límeček.

Také na boky nacvakneme patentky.

A už se koupete a nosíte :o)

Co vy, používáte při koupání pro děti ručníky, ponča nebo župánky? Napište nám do komentářů, kde tohle horké léto trávíte Vy?

Krásné dny a šijte s námi.

Dáša

Dáša (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, která si jde za svými sny. Máma dvou báječných dětí, partnerka skvělého muže. Spolu s Bárou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnou.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů