Recy hračky – kostky a kasička

Mega kostky

Na začátku prázdnin jsem šla do sklepa hledat letní sportovní výbavu a při organizaci krabic, jsem našla tašku odložených obalů od Cara. Mám ráda výrobky, jejichž obaly vydrží minimálně po dobu spotřebování obsahu a pokud mohou sloužit i dále, často je ukládám, že se budou hodit… (bohužel, pak při návalech nutnosti úklidu jsou často vyhozeny, ale to už je jiný příběh :o)).

Ale tyto dózy, měly už dávno své poslání. A to stát se velkými válcovými kostkami. Škoda, že se nyní Caro prodává již v dózách, která mají základnu tvaru elipsy a ne kruhu. Válcové dózy mají u Šimona i u mě úspěch. Maminka rychle postaví komín, který při bourání dělá hluk, ale snesitelný a neničí dřevěnou podlahu. Dózy se dají honit po podlaze. A pokud se dovnitř něco schová, tak i chrastí.

To že jsem jim změnila vzhled, asi žádná vliv na hru nemá, ale mě se více líbí. Dózy jsou pevné a i při opření dítka se nebortí. Víčko drží. No prostě největší potíž je, nasbírat potřebný počet dóz :o).

Než se pustíte do tvoření z těchto papírových dóz jedna rada. Nenapouštějte do nich vodu. I přesto, že je uvnitř hliníková fólie, materiál rychle saje vodu a po uschnutí, už nepasuje víčko. Pokud je potřebujete uvnitř vyčistit, použijte vlhký hadřík.

Co jsem použila:

  • Dózy od Cara,
  • barevný balicí papír (já ho mám z výprodeje Ikea),
  • lepidlo na tapety,
  • štětec a kancelářské potřeby (nůžky, řezák, pravítko).

Lepidlo na tapety používám, protože se snadno nanáší štětcem na plochu a po zaschnutí se papír smrskne a vyhladí. Bohužel já měla již málo lepidla a velmi jsem ho naředila, takže tento efekt se nekonal :o(. Po zaschnutí také zmizí průhlednost vlhkého papíru.

Začínáme:

Změříme si dózu. Výšku jsem volila podle dózy, na obvod jsem přidala 1 cm na překrytí papíru.

Vyřízla jsem potřebný obdélník z papíru o rozměru 16 x 33 cm.

Na papír jsem nanesla lepidlo a nalepila na dózu bez víčka.

Papír jsem vyhladila (jak nejvíce šlo) a nasadila víčko. Nechala jsem schnout. Od každého papíru jsem lepila dvě dózy.

A už máte připraveno na několik her – stavění a bourání komínu, házení na pyramidu, kutálení a chrastění s dózou.

Kasička na víčka

Víčka od přesnídávek jsou skvělá. Já jsem vytvořila „kasičkovou krabičku“. Do víčka jsem vyřízla otvor pro vhazování víček.  Krabičku jsem použila od instantního čaje. Líbí se mi a hlavně Šimonovi, že je průhledná a je vidět, kam víčka padají. Nevýhoda je, že uzávěr této krabičky je z tvrdého plastu a při řezání otvoru plast praská a odštipuje se, také otvor má ostrý okraj, ale tento nedostatek jsem odstranila polepením papírovou páskou. Kasička, také slouží pro úklid víček po hře.

Začínáme: Připravíme si krabičku s uzávěrem a víčka od přesnídávek.

Podle velikosti víčka, si na uzávěr nakreslíme obdélník.

Obdélník opatrně vyřízneme.

Pokud máte stejný výsledek jako já, můžete upravit pomocí papíru a papírové lepící pásky. Z tvrdého papíru jsem vytvořila půdorys uzávěru s otvorem.

Ten jsem přichytila na uzávěr pomocí papírové lepící pásky.

Také vhazovací otvor jsem olepila páskou, aby se prstíky neřízly o okraj.

A jak ještě víčka využít?

Z víček se dá stavět komín, dají se třídit na hromádky podle barev, dovnitř můžete nalepit nebo nakreslit obrázky a vytvořit příběh nebo pexeso a také je víčko dost hlasitá cvakačka :o).

Takže sáhněte do tříděného odpadu a vytvořte pro nejmenší jedinečnou hru, budete překvapeni, jak si vyhrají!  A co je pro mě osobně třešinka na dortu – pokud už dlouho budou tyto hračky ležet v koutě bez povšimnutí, klidně je odnesu do tříděného odpadu :o).

Máte další nápady na recy hračky? Budeme se těšit na komentáře a inspiraci v naší galerii.

Hezké prázdniny.

Dáša

Dáša (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, která si jde za svými sny. Máma dvou báječných dětí, partnerka skvělého muže. Spolu s Bárou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnou.
Komentáře
  1. Adéla Procházková napsal:

    Dáši, teda ta kasička na víčka je bomba, musím pohledat vhodnou nádobu, to by se asi naší malé docela líbilo 🙂

    • Dáša (mamas) napsal:

      Ahoj Adél, víčka jsou u nás v kurzu, jsou všude po domě. Do kasičky si je strkám já, při opakovaných ukázkách, ale Šimon je nejraději strká pod nábytek a pak chce, abych je dlouhým pravítkem vyndavala :o)) Ale je fajn, že jsou průběžně doplňována, takže používané množství je stále konstantní :o). Hezké prázdniny D.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Střihy a návody v e-shopu
  • Rubriky
  • Co nás baví…

    Učit vás nové věci:

    průvodce švydlenky začátečnice

    Látky nás baví nakupovat tady:

    mamtex.cz

  • Nejnovější komentáře
  • Nejnovější příspěvky
  • Archivy
  • Jsme na facebooku
  • KDE RÁDY NAKUPUJEME!

    Vše z galanterie tady:

    Stoklasa


    A když se nám nechce šít :-), tak tady:

    Tchibo

  • Kde utrácíme, protože si nemůžeme pomoct :-)

    Za galanterii tady:


    Za pěkné věci tady:

  • Inspirace, co je potřeba dětem ušít je třeba tady: :-)