Dětské teepee návod

Krásný den, dnes si dovolím vám představit projekt dětského teepee. Jako všechny naše projekty i tento prošel testem našich dětí. První tři verze vznikly o minulých prázdninách pro naše indiánské léto.

Poslední a finální verzi jsem šila nyní pro Vandu a jsem spokojená, já i Vanda, ale zároveň dodávám, že je čas vrátit se k menším projektům :o).

Konstrukce teepee je tvořena čtyřmi tyčemi, které jsou zasunuty v tunelech mezi stěnami. Stěny jsou trojúhelníky. Jeden je prostřižen a tvoří vstup. Na zemi je čtvercová podlážka, která je přivázána k tyčím.

Teepee není náročné na ušití, ale je náročné na prostor a množství látky :o). Než jsem začala stříhat, musela jsem si udělat místo a vytřít. Pro finální verzi jsem si koupila po čtyřech metrech vzorované i jednobarevné látky, po ušití teepee a podložky zůstalo tak na dva polštáře.

První verze teepee vznikla ze starého povlečení a má nejvíce indiánský vzhled. Neměla podlážku a okno. Zapínání je na suchý zip. Co se však nepovedlo, byl vrchol stěn, nechala jsem je do špičky a bojovala při sešití, párala a stříhala. Také vedení tyčí nebylo až nahoru a špička se propadala. Následně jsem tam přišila gumu, kterou zaháknu za konce tyčí. Bez okna je v teepee neuvěřitelné vedro :o(.

Další dvě teepee mají jednobarevné stěny, vedení tyčí a podlážka jsou z povlečení. Měla jsem záměr, že si děti stěny pomalují indiánskými motivy. Vzniklo okno a podlážka. Okno má okenici, která se dá srolovat a přichytit nad oknem. Jen jsem byla velkorysá a zvětšila jsem půdorys na 1,5 x 1,5 m, to však vyžaduje delší tyče a delší tunely pro tyče, na které se mi však nedostalo látky :o(. Tak jsem vynechala část tunelu uprostřed a pouze jsem všil gumičku, ale také to není ono.

Takže se dostáváme k poslednímu modelu. Rozměr základny a podlážky je 1,4 x 1,4 m, výška ve středu cca 1,5 m. Tunely pro tyče jsou po celé délce hrany teepee a protože jsou dlouhé, jsou sešité ze třech částí. Zapínání jsem změnila na magnetické, ale je to jen na vás, zda sáhnete po magnetech nebo suchém zipu.

U nás je v teepee mnoho a mnoho zábavy a dětem vůbec nevadí, že mají zkušební verze.  Jsou to jejich domečky a je fajn, že máme čtyři a každý má svůj. Budou se líbit i vašim dětem? Návod s postupem najdete v našem obchůdku nebo v odkazu níže.

A šité teepee od mámy bude fajn odměna za ukončený školní rok!

Dáša

Dáša (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, která si jde za svými sny. Máma dvou báječných dětí, partnerka skvělého muže. Spolu s Bárou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnou.
Komentáře
  1. Kateřina napsal:

    Díky moc!!!!!!

  2. Kateřina Vrbová napsal:

    Dobrý den, jak dlouhé tyče jsou potřeba? Moc díky!!! Katka V.

    • Bára (mamas) napsal:

      Dobrý den, Katko. Kopíruji info k tyčím z návodu: Dřevěné tyče – 4ks násady na nářadí, minimální délka 1,8 m, na fotkách je délka tyčí 2 m. Bára

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Střihy a návody v e-shopu
  • Rubriky
  • Co nás baví…

    Učit vás nové věci:

    průvodce švydlenky začátečnice

    Látky nás baví nakupovat tady:

    mamtex.cz

  • Nejnovější komentáře
  • Nejnovější příspěvky
  • Archivy
  • Jsme na facebooku
  • KDE RÁDY NAKUPUJEME!

    Vše z galanterie tady:

    Stoklasa


    A když se nám nechce šít :-), tak tady:

    Tchibo

  • Kde utrácíme, protože si nemůžeme pomoct :-)

    Za galanterii tady:


    Za pěkné věci tady:

  • Inspirace, co je potřeba dětem ušít je třeba tady: :-)