Střihy a návody na šortky zdarma – přehled

Prázdniny v plném proudu a já v poslední době snad nešiju nic jiného, než samé kraťasy. Máme na webu již několik střihů na různé kraťasy a šortky a je to taky jeden z nejčastějších dotazů, který k nám chodí, že nemůžete najít střih na šortky nebo nejde stáhnout apod. Rozhodla jsem se proto naše šortkové střihy v tomto článku zrekapitulovat a nalákat vás i na jeden úplně nový.:-)

Jako první se na webu objevil střih na šortky s kapsami a lemovanými nohavicemi. Historický článek je zde.

Na tyto kraťasy jsme připravily střih i s podrobným fotonávodem, který si můžete zdarma stáhnout a zkusit si, zda podle našich návodů dokážete šít. Střih je ve velikostech od 80 do 110.

K návodu se střihem se dostanete tudy >>

Návod se střihem je k dispozici ke stažení na stránce, kde jsou pro vás pěkně pohromadě k dispozici všechny naše střihy, co jsou na webu zdarma. Stačí zadat svůj e-mail a budete přesměrováni na stránku, kde na vás všechny střihy čekají.

Pokud už jste u nás v minulosti svůj mail zadávali, je možné, že se dostanete na stránku se střihy rovnou, bez nutnosti e-mail znova zadat. To záleží na nastavení vašeho počítače.

Do mailu střihy, které jsou zdarma ke stažení na webu automaticky neposíláme.


Další kraťasy, které se na našem blogu objevily, jsou tyto pruhované s kapsami.

Původní článek s postupem, jak si tyto kraťasy ušít, najdete tady >>

Při šití těchto kraťásků se vychází ze střihu výše zmíněných kytičkových kraťásků. Trochu jsme střih upgradovali, aby byl uživatelsky příjemnější a stáhnout si jej můžete opět na stránce se všemi našimi střihy zdarma. Dostanete se tam tudy >> a střih se vám zobrazí po kliknutí na fotku pruhovaných kraťasů. Stejně jako u předchozích kraťásků, je střih ve velikostech 80 až 110.


Třetí šortky, které jste si s námi mohli ušít byly tyto dámské, které jsme pro vás připravily loni.

Střih na dámské šortky je pro vás připraven v sedmi velikostech od 34 do 46. Stáhnout si jej můžete přímo z této stránky, kde je i podrobný návod, jak si šortky ušít.

Šortky mají v pase široký náplet, který můžete dle potřeby ohýbat.  Jsou tedy vhodné i pro těhotné, které si výšku šortek lehce uzpůsobí rostoucímu pupíku.


Střih na dámské šortky jsme trochu upravily a vznikly šortky původně pro dívky. Proto nesou i tento název, ale klidně podle střihu můžete šít i kraťasy pro kluky. 🙂

Lepší foto bohužel nemám, neb se stihly kraťasy rozutíkat s dětmi na prázdniny dříve, než jsem je stihla vyfotit. 🙂

Kraťasy jsou vyšší než ty dámské. Do pasu tedy stačí dát kratší náplet. V bočních švech mají stejně jako ty dámské všité kapsy. A šijí se úplně stejně jako dámské, takže při šití postupujte podle tohoto návodu >>.

Střih je v sedmi velikostech od 140 do 176.

A kde že najdete ten střih? Ten je k dispozici exkluzivně pro členy naší facebookové skupiny – Šijte s námi. Chcete-li si tedy kraťasy s námi ušít, přidejte se do naší skupiny na FB a střih ke stažení najdete v souborech.


A když už jsem byla ponořena do tvoření střihů na kraťasy, připravila jsme ještě jeden střih vycházející z toho dámského a to na dětské šortky.

I tyto jsou do pasu vyšší než ty dámské. Zakončit je můžete nápletem nebo jako já, v tomto případě stejnou látkou, tedy úpletem se všitou gumou. Postup šití je stejný jako u dámských a najdete jej tady >>

Střih je v 11 velikostech od 80 až po 140.

I tento střih je prozatím k dispozici výhradně pro členy naší facebookové skupiny – Šijte s námi. Pokud se do naší skupiny na FB přidáte , střih ke stažení najdete v souborech.


A když už probíráme všechny druhy kraťasů na našem webu, nesmíme zapomenout ani na naše tříčtvrťáky.

Buďto v této jejich základní podobě. Kdy střih s podrobným fotonávodem najdete na našem e-shopu zde >>

Nebo v této upravené podobě s lemovanými nohavicemi. Střihem se vychází ze základních tříčtvrťáků a postup, jak na nohavice doplnit lemy najdete v tomto článku >>.

AKTUALIZACE K 31.8.2019

V e-shopu přibyl ještě jeden střih na šortky. Tentokrát úplet nahradíme tkaninou. Já jsem zvolila příjemnou dvojitou gázovinu a vznikly tyto šortky, alias adidasky. Střih a podrobný návod na ušití je k dostání tady >>.

Věřím, že se vám tento přehled všech naších střihů na kraťasy bude hodit a každý si najde ten svůj.

Užívejte léta a prázdnin a šijte s námi, ať můžete šít doma sami.

A ať chcete šortky šít nebo ne, nezapomeňte se připojit do naší skupiny na Facebooku a sdílet s ostatními své šicí úspěchy i neúspěchy. A nebo přihoďte foto šortek do naší galerie. 🙂

Bára

Bára (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, kterou baví život, máma dvou báječných dětí, manželka skvělého muže. Spolu s Dášou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnout.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Střihy a návody v e-shopu
  • Rubriky
  • Co nás baví…

    Učit vás nové věci:

    průvodce švydlenky začátečnice

    Látky nás baví nakupovat tady:

    mamtex.cz

  • Nejnovější komentáře
  • Nejnovější příspěvky
  • Archivy
  • Jsme na facebooku
  • KDE RÁDY NAKUPUJEME!

    Vše z galanterie tady:

    Stoklasa


    A když se nám nechce šít :-), tak tady:

    Tchibo

  • Kde utrácíme, protože si nemůžeme pomoct :-)

    Za galanterii tady:


    Za pěkné věci tady:

  • Inspirace, co je potřeba dětem ušít je třeba tady: :-)