Legíny – dětské, dívčí a dámské – upgrade střihu

Legíny – ty jsou v databázi našich střihů již stálicí. První střih vznikl již v roce 2013 a velikosti tehdy končily u 128. O dva roky později se střih dočkal rozšíření až do velikosti 140. A teď, o další 4 roky později nastal čas opět na jejich rozšíření. Dětské velikosti jsme rozšířili i o dívčí, takže teď už si mohou šít legíny i slečny do vel. 176. A protože nejen mladé slečny chtějí nosit legíny, rozhodly jsme se rozšířit střih i na velikosti dámské.

Takže, ať v tom máme jasno. Nyní jsou legíny dostupné v těchto velikostech:

Dětské až dívčí – 92 až 176 seženete tady >>

Dámské – 34 až 46 seženete je tady >>

Legíny jsou pohodlné bez bočního švu, v pase se zašitou gumou a lemy zahnuté a prošité pružným stehem. Díky střihu bez bočního švu mají jen jeden díl a jsou tedy velmi jednoduché a rychlé na ušití.

Dlouho jsem se odhodlávala ušít si legíny i pro sebe. Buď nebyl čas, materiál nebo morál. A štve mě, jak na svou výšku nemůžu sehnat legíny, které by byly dost dlouhé a přiléhavé až ke kotníkům, tak jsem konečně sedla ke strojům, připravila střih a jedny takové extra dlouhé si vytvořila. 🙂 Pak přibyly i další, z funkčního úpletu, které budou skvělé na lyže a vzhledem k tomu, jak rychle se šijí, přibudou i další.

I Dáša, při testování střihu byla překvapená, jak jsou pohodlné a rychle ušité a už mě lákala na nákup materiálu. 🙂

Věřím, že se vám rozšíření střihu bude hodit a budete si užívat pohodlí ve vlastnoručně ušitých legínkách.

Mějte se krásně a šijte s námi, ať můžete šít doma sami.

Bára

Bára (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, kterou baví život, máma dvou báječných dětí, manželka skvělého muže. Spolu s Dášou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnout.
Komentáře
  1. Adéla Procházková napsal:

    Ahojky holky, legínu šiju asi nejčastěji, moc jsem si oblíbila váš střih (ten starší zatím stačí), starší dcera je štíhlá, tak trochu zužuju a klidně i o nějaký cm prodloužím a je to dobré. Jen, co furt řeším, jsou díry na kolenách, snad během měsíce došla ze školky třikrát s dírou na koleni, sice nebyly úplně nové, šila jsem je asi na jaře a dost se točily, ale stejně…šiju vždy z úpletu – bavlna plus 5 % elastan, kolena jsou časem i vytahaná a asi každé leginy poslední dobou skončí s dírou a asi z nich udělám krétké leginy na léto. Teď jsem i nějaké nové koupila v akci (složení mají stejné), tak su zvědavá na výdrž, zda vydrží víc jak mnou ušité.
    Mějte se holky hezky, Adéla.

    • Dáša (mamas) napsal:

      Ahoj Adélo, já si myslím, že to není látkou, ale kobercem. U nás ve školce to samé a jak se venku ochladí a děti jsou více ve třídě, jde prošoupat kolena i za několik použití. A pro velký úspěch, jsou tyto koberce i v družině, takže děravá či odřená kolena pokračují dál a dál. Proto je potřeba šít a šít :o) Hezký podzim Dáša

  2. Zuzana napsal:

    Dobrý den,

    chtěla bych se zeptat na střih na leginy. V tabulce jsou uvedeny skutečné tělesné rozměry dítěte a podle toho vybrat velikost, která bude po ušití menší (výsledný model).Nemohu trefit na dobře padnoucí střih pro vnučku 12 let, kde pas je 68 a boky 84, obvod stehna je 52 :). Vždy jsou u střihu uvedené míry po ušití finálního výrobku, ale nejsou uvedené skutečné tělesné míry a ani, kolik % je počítáno na pružnost. Prosím, odpovídala by tomu vaše velikost 158?
    Děkuji za odpověď a přeji hezký den

    • Bára (mamas) napsal:

      Dobrý den, Zuzko, ono je těžké udat všechny údaje, aby všem legíny pěkně padly, protože kromě různého chování materiálů má každý i jinou představu o těsnosti legín, která mu vyhovuje. 🙂 Poměřovala jsem dámský střih, kde jsme to testovaly i na obvody stehen a dívčí střihy a doporučila bych vám ušít dívčí 164. Pokud je vnučka menší, jen zkraťte délku podle aktuální výšky. Pokud by byly přece jenom moc volné, můžete je vždy zabrat. Malé už nezvětšíte. 🙂 Ať se povedou. Bára

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Střihy a návody v e-shopu
  • Rubriky
  • Co nás baví…

    Učit vás nové věci:

    průvodce švydlenky začátečnice

    Látky nás baví nakupovat tady:

    mamtex.cz

  • Nejnovější komentáře
  • Nejnovější příspěvky
  • Archivy
  • Jsme na facebooku
  • KDE RÁDY NAKUPUJEME!

    Vše z galanterie tady:

    Stoklasa


    A když se nám nechce šít :-), tak tady:

    Tchibo

  • Kde utrácíme, protože si nemůžeme pomoct :-)

    Za galanterii tady:


    Za pěkné věci tady:

  • Inspirace, co je potřeba dětem ušít je třeba tady: :-)