TRIO stan – nový návod

Všímavé švadlenky možná už zaregistrovaly, že v e-shopu přibyl minulý týden nový návod. Tentokrát nevytvoříme nic na sebe, ale pro naše děti.

Je to stan. Nazvaly jsme ho TRIO. Proč? To už nevím.:-) Mám jej pod tímto názvem uložený v počítači už přes dva roky. Tak dlouho čekal, až spatří návod na něj světlo světa. Zřejmě má název souvislost s trojúhelníkem, který tvoří jeho základ.

Stan je tvořen 16 trojúhelníky, které jsou vyplněný molitanem. Na bocích každé strany trojúhelníka jsou šňůrky, které umožňují díly spojit do všelijakých tvarů.

Vytvořit z nich můžete podložku na haní různých tvarů, sedáky vysoké i nízké a samozřejmě také stan. 🙂

Stan, po složení do tvaru kopule má rozměry základny přibližně 1 x 1 m  a výšku 0,8 m. Je velikostí vhodný pro děti do cca 5 let. Ale jako sedáky a podložku jej využijete mnohem déle.

Každý z dílů je opatřen zipem, takže výplň můžete vyndat a potah v případě potřeby vyprat.

Místo šňůrek, by šlo do boků dílů nasadit magnetické zapínání. Vždy do každé ze stran trojúhelníka se musí nasadit jeden magnet a jeden protikus a je potřeba udržovat stejný směr. Pak lze stan složit a magnety najdou svůj protikus. Nezle však otáčel libovolně barevné strany stanu a nebo je potřeba naplánovat požadovanou barevnou kombinaci už při šití. Magnetky by se mi líbily, design by byl čistší, ale bále jsem se, že to nebude dost drže. Šňůrky byly jistota. 🙂

Stan je focen venku, protože bylo léto, ale své využití najde hlavně v interiéru. Svým materiálem není na venkovní použití nejvhodnější.

Pokud hledáte venkovní letní příbytek pro děti, doporučuji spíše náš návod na teepee.

Podrobný návod, jak stan ušít, najdete v našem e-shopu zde nebo návod vložíte rovnou do košíku pomocí tlačítka níže.

Zaujal vás náš nový projekt? Dáte se do šití? Napište nám do komentářů.

Je ideální čas, dát se do šití vánočních dárků. 🙂

Bára


Bára (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, kterou baví život, máma dvou báječných dětí, manželka skvělého muže. Spolu s Dášou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnout.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů