Chlapecké a pánské boxerky – nový mamas střih

Jeden z oděvů, po kterém bezesporu saháme každý den, je spodní prádlo. Mít takové, které je pohodlné, nikde netlačí a ještě navíc ho ušil někdo nám milý, to je unikát, který si nemůže každý dovolit.

Díky našemu novému střihu tento luxus můžete nyní dopřát svým malým i velkým chlapům. Odedneška totiž najdete v e-shopu nový střih s podrobným fotonávodem na ušití boxerek.

Střih je připraven v mnoha velikostech pro kluky od 1,5 roku až po puberťáky, tedy velikosti 86 až 176. A pak je tu verze pro pány ve velikostech 44 až 56.

Boxerky mají minimální počet švů, aby netlačily a byly co nejrychlejší na ušití. V rozkroku je všitý díl, který výrazně prodlužuje životnost boxerek a dle postřehů mužů v okolí, je to ta nejpohodlnější varianta trenýrek.

V pase je můžete zakončit buďto gumou našitou a využít tak různé druhy ozdobných pruženek nebo gumu všít přímo do boxerek. Na obě tyto varianty najdete v návodu střih.

Boxerky se dají pohodlně ušít i na klasickém šicím stroji. Overlock k jejich zdárnému dokončení není potřeba. A i tak budou vypadat pěkně profi, protože většina vnitřních švů je schovaná pěkně uvnitř, mezi jednotlivými díly.

Jakmile ušijete jedny a pochopíte princip šití, půjdou vám další jako po másle.

K ušití boxerek, zejména pro malé kloučky, můžete využít zbytky látek a nebo recyklovat starší, roztrhané pánské boxerky, jako jsem to udělala já.

Jen upozorňuji, že i malé velikosti vyžadují kus pořádného matroše v celku a jedny dětské boxerky se do starých pánských vejdou jen velmi těžce, tak s tím při šití počítejte, ať vás to nepřekvapí, stejně jako mě. 🙂

V případě recyklace nebo nedostatku materiálu v jednom kuse, je možné si pomoci přidáním švu na zadním díle. Jako je to třeba na těchto pruhovaných boxerkách.

Pokud se vám náš nový střih a návod líbí a máte chuť ušít něco pro vaše chlapy, najdete ho v našem e-shopu tady nebo jej přidáte rovnou do košíku kliknutím na tlačítko níže.

Využijte dlouhé zimní večery a připravte pro vaše blízké netradiční vánoční dárek. Vždyť trenky by pod stromečkem přeci neměly chybět. 😉 Těšíme se na fotky v galerii.

Bára

Bára (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, kterou baví život, máma dvou báječných dětí, manželka skvělého muže. Spolu s Dášou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnout.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Střihy a návody v e-shopu
  • Rubriky
  • Co nás baví…

    Učit vás nové věci:

    průvodce švydlenky začátečnice

    Látky nás baví nakupovat tady:

    mamtex.cz

  • Nejnovější komentáře
  • Nejnovější příspěvky
  • Archivy
  • Jsme na facebooku
  • KDE RÁDY NAKUPUJEME!

    Vše z galanterie tady:

    Stoklasa


    A když se nám nechce šít :-), tak tady:

    Tchibo

  • Kde utrácíme, protože si nemůžeme pomoct :-)

    Za galanterii tady:


    Za pěkné věci tady:

  • Inspirace, co je potřeba dětem ušít je třeba tady: :-)