Chobotnice

Hezký den, dnes přinášíme info o novém návodu. Tentokrát to není oblečení, ale hračka. Hračka z mořského světa – chobotnice. Bylo to přání našeho Šimona, tak jsem využila předvánočního času a chobotnici „potajmu“ ušila jako dárek. I když to až takové tajemství není, neboť díky různým opatřením jsou děti doma více než při běžném režimu, ale velká šedá chobotnice je zatím utajená.

Střih je „jednoduchý“. Je to koule a osm chapadel. Zkušebně jsem podle prvního vytvořeného střihu ušila modrou chobotnici. Je z materiálu fleece – tělo a dederon spodní strana chapadel.

Následně jsem střih trochu upravila – rozšířila chapadla a klínky na bříšku. Materiál jsem zvolila šedý mírně elastický prošev a fleece s puntíky. Je nutné použít alespoň trochu pružný materiál – silnější úplet, teplákovina, svatrovina, prošev, fleece. Chobotnice je nejvíce namáhána na přechodu těla a chapadel, pružný materiál se lépe přizpůsobí střihu a je i příjemný na hraní – mazlení.

Při šití je nutné dodržet sesazovací značky. Čím přesněji budeme šít, tím budeme méně opravovat. Je nutné přesně sesadit místo přechodu těla a chapadel, jinak tam zůstane mezírka, šev může při namáhání povolit a bude se sypat výplň. Ale i to se dá opravit – dodatečně sešijete skrytým stehem.

Výraz dávají chobotnici oči. Oči jsou vsazené do „kapsičky“ s víčkem. Já jsem použila dvě polyesterové bambulky, ale můžete sáhnout i po „narážecích“ očí určených do hraček.

Na přáním jsem k velké chobotnici upravila střih i pro menší kamarádku. Velká měří po naplnění cca 80 cm, malá 55 cm.

I přesto, že se chobotnice skládá ze dvou dílů, které se osmkrát opakují, je šití a plnění trochu otročina. S první jsem se prala, ale třetí verze už byla lepší :o).

Pokud chcete střih na chobotnici vyzkoušet tak je v našem obchůdku nebo také na odkazu níže.

Snad naše chobotka vykouzlí úsměv a bude hezkým překvapením mezi vánočními dary, jen bude potřebovat asi velký balící papír :o).

Klidný předvánoční čas a pro oddech šijte s námi.

Dáša

Dáša (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, která si jde za svými sny. Máma dvou báječných dětí, partnerka skvělého muže. Spolu s Bárou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnou.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Střihy a návody v e-shopu
  • Rubriky
  • Co nás baví…

    Učit vás nové věci:

    průvodce švydlenky začátečnice

    Látky nás baví nakupovat tady:

    mamtex.cz

  • Nejnovější komentáře
  • Nejnovější příspěvky
  • Archivy
  • Jsme na facebooku
  • KDE RÁDY NAKUPUJEME!

    Vše z galanterie tady:

    Stoklasa


    A když se nám nechce šít :-), tak tady:

    Tchibo

  • Kde utrácíme, protože si nemůžeme pomoct :-)

    Za galanterii tady:


    Za pěkné věci tady:

  • Inspirace, co je potřeba dětem ušít je třeba tady: :-)