Dívčí košilové šaty GITA – nový střih a návod

Dnes bych vám ráda představila náš nový střih a návod na košilové šaty.

Košilové šaty GITA

Střih byl tvořen se záměrem šití šatů z lehké rifloviny, ale šatky si můžete ušít i z jiných tkanin jako je len, bavlněný popelín a různé jiné viskózové a směsové látky. Hledejte v kategoriích košilovin a šatovek.

Pokud se rozhodnete si s námi šaty ušít, naučíte se šít spoustu nových prvků, které jsme v jiných modelech zatím neměli.

Na předním díle je léga, kterou se naučíte šít jednoduchým a elegantním postupem a výstřih je zakončen límcem – stojáčkem. Zapínání můžete zvolit na klasické knoflíky, a nebo, pokud bojujete s knoflíkovými dírkami tak jako já :-), obejít je nacvaknutím druků.

V úrovni sníženého pasu je pásek doplněný o zavazovačku ke stažení. Díky ní si vzhled šatů upravíte dle svých představ. Buď necháte pas snížený a mašli jen ležérně zavážete nebo pas více utáhnete a top šatů podkasáte. Možností je mnoho.

Šaty si můžete ušít s dlouhými rukávy zakončenými manžetou, s krátkým rukávem zakončeným pouhým zahnutím nebo i bez rukávů, kdy začistíte průramky šikmým proužkem. Střih tak využijete na modely pro celý rok. Od lehkých letních šatiček bez rukávů až po riflové šatky s dlouhým rukávem, které v kombinaci s teplými legínami vynosíte i v zimě.

Pásek, légu, límec, manžety nebo i zadní sedlo můžete ušít v kontrastních barvách a šaty tím ozvláštnit. Zejména menším holčičkám bude tato varianta náramně slušet. Látky lze různě barevně kombinovat a vytvořit si tak bezpočet modelů.

Střih je konstruován ve velikosti 140 až 176. Tedy pro slečny od cca 9 let až po 15 roků, jak uvádí naše tabulka velikostí, ale směle si je s námi mohou ušít i ženy s velikostmi do 38, které se do tabulky dívčích velikostí svými mírami taky vejdou.

Výhledově je v plánu rozšířit velikosti střihu i pro menší slečny, ale momentálně nemám po ruce malou testovací modelku, tak uvidíme, kdy k tomu dojde. 🙂

Střih s návodem na tyto šaty seženete jako vždy v našem e-shopu a konktrétně > (otevře se na nové záložce)“>tady >>

Nebo si můžete střih na šaty vložit do košíku rovnou zde, kliknutím na tlačítko níže.

Vzhledem k náročnosti a obsáhlosti celého návodu jsme se rozhodly tento střih s návodem nabízet za vyšší cenu, než je našich standardních 120 korun. Budete-li však dostatečně rychlí, můžete si pořídit návod se střihem na šaty za nižší zaváděcí cenu. 😉

Věřím, že se vám náš nový střih na šaty bude hodit, naučíte se s námi zase spoustu nových věcí a šití i nošení šatů si užijete.

Mějte krásné, snad už sluníčkové, dny.

Bára

Bára (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, kterou baví život, máma dvou báječných dětí, manželka skvělého muže. Spolu s Dášou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnout.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Střihy a návody v e-shopu
  • Rubriky
  • Co nás baví…

    Učit vás nové věci:

    průvodce švydlenky začátečnice

    Látky nás baví nakupovat tady:

    mamtex.cz

  • Nejnovější komentáře
  • Nejnovější příspěvky
  • Archivy
  • Jsme na facebooku
  • KDE RÁDY NAKUPUJEME!

    Vše z galanterie tady:

    Stoklasa


    A když se nám nechce šít :-), tak tady:

    Tchibo

  • Kde utrácíme, protože si nemůžeme pomoct :-)

    Za galanterii tady:


    Za pěkné věci tady:

  • Inspirace, co je potřeba dětem ušít je třeba tady: :-)