Plátěné šortky – nový střih a návod mamas

Šortky, kraťasy, bermudy, někdo možná i trenky.:-) Všemi těmito pojmy lze nazvat krátké kalhoty. A právě ty vám dnes jdu představit, protože pro vás máme nový střih s podrobným návodem na ušití.

Střihů na kraťasy je plný internet. Vždyť i u nás najdete několik střihů na šortky zdarma, ale většina z nich je určena na kraťasy z úpletu, tedy z pružných látek. Ty jsou sice pohodlné na výlet, sport apod., ale někdy to chce prostě vzít si kraťasy „slušnější“. A plátěné kraťasy pro mě tuto metu „slušnosti“ splňují lépe než ty úpletové. Stejně jako plátěné kalhoty budou vždy považovány za slušnější než tepláky.

A abychom klukům a holkám mohli slušňácké kraťasy ušít, vytvořily jsme tento střih.

Základní varianta šortek je v délce nad kolena. Nohavice jsou zakončeny manžetou. Šortky mají klínové kapsy s rovným vstupem a na nohavicích nakládané skládané kapsy. V pase jsou šortky do gumy, aby byly jednoduché na ušití a zvládli to v pohodě i začátečníci. Ale v přední části šortek guma není (začíná až od prošití kapes), takže kraťasy vypadají zepředu hladce a elegantně.

V zadní části jsou falešné klopy. Šortky se tedy tváří, že mají vzadu kapsy, ale žádné tam nejsou, takže při sezení nic netlačí.

Kraťasy můžete ušít i ve zkrácené variantě, která budou slušet zejména děvčatům. Vynecháme nakládané kapsy a zadní falešné klopy, zvolíme něžný dekor a rázem máme kraťásky radost pohledět.

Šortkám sluší kárované dekory, ale i dětské, květinové či pubertální přisprostlé vzory, jak můžete vidět na fotografii. 🙂

Pro menší velikosti můžete zrecyklovat staré pánské košile.

Střih je připraven v 17 velikostech, 80 až 176. Od malých ročních capartů (tam pozor při výběru velikosti, řiďte se mírou boků s nasazenou plenou) až po 15 leté puberťáky a klidně i pro starší, pokud se vejdou do tabulky velikostí.

Střih najdete jako vždy v našem e-shopu nebo jej můžete vložit do košíku rovnou zde, pomocí červeného tlačítka.

Jak to vidíte s kraťasama vy? Úpletové nebo plátěné? Které u vás vedou a bude se vám náš nový střih hodit? Napište nám do komentářů.

Užívejte krásných dní a šijte s námi.

Bára

Bára (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, kterou baví život, máma dvou báječných dětí, manželka skvělého muže. Spolu s Dášou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnout.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů