Mimi kalhoty s laclem

Proužky nebo houbičky? Záleží jen podle nálady. Obě strany jsou lícové! Krásný podzimní den, představujeme Vám nový mamas střih na mimi kalhoty s laclem!

Již z názvu je patrné, že kalhoty mají lacl a jsou určené pro miminka a malé děti ve velikostech 56 až 104. Tedy pro takový věk, který ještě nosí pleny. A proto jsou rozepínací po celé vnitřní straně nohavic.

Nohavice jsou záměrně delší, aby se podle potřeby ohýbaly. Jednak z potřeby jak dítě roste a také, aby vynikla kontrastní látka.

Kalhoty jsou oboustranné. Na ušití tedy potřebujete dvě látky různého vzhledu, ideálně v kombinaci, která se Vám líbí a vynikne. Střih je určen pro nepružné materiály, takže ideální jsou plátna všeho druhu, tenké džínoviny, prací kordy. Pevnější látku, třeba prací kord kombinujte s plátnem. Kalhoty jsou dvojité, takže zejména u malých velikostí by výsledek byl „tuhý“. Střih je vhodný pro kluky i holky.

Pro dítka lezoucí a chodící, můžete model doplit kapsičkami. Jednou vpředu na laclu a dvěma na zadním díle kalhot.

Šití kalhot není složité, skoro se více žehlí než šije :o). Stačí vám šicí stroj s přímým stehem, kalhoty se různě přetáčí, takže všechny švy jsou schované uvnitř.

Dokonale si zde procvičíme upevnění patentek či druků. Podle velikosti modelu použijete od deseti do osmnáct párů. Já používala plastové i kovové a opravdu doporučuji kleště na nacvaknutí. Nedělají hluk (pokud šijete v noci, tak se to hodí :-)), nebolí ruka a zvládne to každá švadlenka.

Líbí se vám naše nové kalhoty? Fotonávod koupíte v našem e-shopu nebo pod tlačítkem níže.

Já už sice takto malé děti nemám, při šití těchto malých věciček mi „slzička ukápne“, že vše tak rychle letí, ale stále se najdou malé a ještě menší děti u přátel. 🙂

Krásný podzim a relax u šití.

Dáša

Dáša (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, která si jde za svými sny. Máma dvou báječných dětí, partnerka skvělého muže. Spolu s Bárou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnou.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů