Šaty FLOW aneb jak jsem si šila šaty

Krásný den, dnes jsem tak brouzdala na internetu a jako vždy jsem zahlédla několik látek, které by se mi líbily, ale co z nich ušít? Pokud máte v hledáčku úplet, tak vás dnes naladím na model dámských šatů FLOW. Já mám ráda tříčtvrteční rukáv a lodičkový výstřih. Ale ve střihu a popisu najdete i variantu krátký rukáv a kulatý výstřih. Stejně, jako střih využijete pouze na triko nebo sukni!

Látku na tyto šaty jsem si koupila v kamenném obchodě, protože se mi líbila a já šla jen tak kolem. Už jsem jí ale kupovala se záměrem šatů.

Šaty FLOW tvoří tričko a sukně. Sešité společně s gumou. Horní část je volná, s rukávy netopýřího stylu a ještě přepadá přes sukni. Sukně je úzká ke kolenům. Prostě schováte co potřebujete a můžete volně dýchat. Šití není nic složitého, jen šijete z úpletu. Výsledné „upotřebení“ šatů tedy hodně závisí na zvoleném motivu.  Na jaře dostal Šimon pozvánku na dětskou společenskou akci v brněnském divadle Polárka, bylo to s doprovodem rodičů, tak to jsem si řekla, že je to ta vhodná událost na nové šatky.

Tak jsem to vzala celé hezky od začátku a kdy jindy, než den před akcí. 🙂 

Vytisknout a slepit střih vám nezabere více než 30 minut.

Pak už jen vykopírujete požadovanou velikosti a šup na látku. Zkoušela jsem různé polohy střihu na látku, aby se mi líbilo umístění vzoru. Ale nebylo tam až tolik možností, netopýří rukávy jsou fakt náročné na spotřeb u látky. :o).

Používáme střihové šablony, takže stříháme podle okraje papíru. Mám střiženo.

Než půjdu ke stroji, ještě jedna káva. Musí nám u toho šití být přece dobře. 😉

U šití jsem se „zasekla“ na hledání gumy všité v pase. Bohužel jsem nenašla úzkou, takže se mi navázání vzoru na látce ztratilo v sešití. Nechtěla jsem šití odkládat a pořizovat úzkou gumu, protože jsem v šatech chtěla jít do divadla, ale i s širší je to v pohodě.

Tím, že horní díl přepadává přes sukni, se vám vzor stejně rozbije, takže s jeho přesným navazováním nemusíte ztrácet čas. 😉

Za jedno odpoledne šaty každý v pohodě ušije, takže pokud u vás doma čeká nějaká pěkná látka na zpracování, tak hurá na ni.

Pokud náš střih na šatky nemáte, najdete jej v našem obchůdku nebo přímo pod tlačítkem níže.

Líbí se vám tento střih šatů? Nebo máte rádi jiné střihy? Napište nám do komentáře.

Hezké dny a šijte s námi.

Dáša

Dáša (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, která si jde za svými sny. Máma dvou báječných dětí, partnerka skvělého muže. Spolu s Bárou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnou.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • On-li kurz šití nejen pro začátečníky
  • Střihy a návody v e-shopu
  • Rubriky
  • Co nás baví…

    Učit vás nové věci:

    průvodce švydlenky začátečnice

    Látky nás baví nakupovat tady:

    mamtex.cz

  • Nejnovější komentáře
  • Nejnovější příspěvky
  • Archivy
  • Jsme na facebooku
  • KDE RÁDY NAKUPUJEME!

    Vše z galanterie tady:

    Stoklasa


    A když se nám nechce šít :-), tak tady:

    Tchibo

  • Kde utrácíme, protože si nemůžeme pomoct :-)

    Za galanterii tady:


    Za pěkné věci tady:

  • Inspirace, co je potřeba dětem ušít je třeba tady: :-)