Mikinošaty EMA – nově i ve větších velikostech

Dnes máme dobré zprávy pro všechny z vás, kdo jste si psali o větší velikosti mikinošatů EMA. Chvilku nám to sice trvalo, ale daly jsme střih dohromady, i s vaší pomocí jej otestovaly a teď už na vás čeká v e-shopu tady >>.

Nyní si je s námi může ušít každý, kdo se vejde do vel. 34 až 56. Přikládám i tabulku velikostí, abyste věděly, že se do nich můžete pustit. 😉

Vy, co máte střih již koupený, můžete si z původního odkazu stáhnout novou verzí, kde jsou přidány i větší velikosti.

K malým úpravám došlo na základě vašich připomínek i u původního střihu. Trochu jsme zúžili ramena a celkově došlo k mírnému zúžení střihu, tak pokud vám vyhovoval původní střih, nechte si ho uložený. Změny jsou minimální a samy byste na to asi ani nepřišly, ale pro jistotu na to upozorňujeme.

Šatky šité ve větší velikosti můžete vidět na fotce níže. Dáša je šila pro svou maminku ve vel. 54. Ty její jsou vel. 46.

Mamka nechtěla náplety na rukávech ani na spodním okraji, takže šaty jsou bez nich. Tak jen ukázka, jakým jiným způsobem lze šaty zakončit.

Rukávy pouze zahnuté a prošité, bez nápletu
Spodní lem jen zahnutý a prošitý. Při zahnutí lze přichytit i spodní okraj kapes.

Jak upravit střih na svou postavu?

Mnohé z vás, ani já, nepasujeme v tabulce velikosti přesně do jedné velikosti. Můžete mít větší boky nebo naopak vnadná prsa a každou mírou tak spadáte do jiné velikosti. Pak je dobré si ve střihu vybrat pro každou část postavy tu správnou velikost.

Řekněme, že přes prsa jste naměřili 111 cm a přes boky 130 cm. Pak hrudníkem spadáte do velikosti 50 a bokama do velikosti 54. V horní části střihu tedy zvolíte pro střih linku velikosti 50 a v dolní části linku velikosti 54. V partiích kolem pasu pak obě linky plynule spojíte. Je potřeba to udělat stejně na zadním díle i na bočním předním díle.

Při výběru velikosti rukávu a límce nebo kapuce, pak musíte sáhnout po velikosti, která odpovídá velikosti vybrané v horní části střihu. V našem příkladu bych tedy stříhala velikost 50.

A co s délkou?

Naše střihy jsou konstruovány na výšku postavy 170 cm. Pokud měříte výrazně méně nebo více, musíte i v tomto směru počítat s mírnou úpravou. U těchto volnějších šatů z teplákoviny prostě jednoduše dole přidáte, nebo uberete, pár centimetrů na všech dílech. U vypasovaných pouzdrových šatů byste s touto jednoduchou úpravou asi neuspěly. 🙂

Stejně tak je dobré ověřit si před střihnutím i délku rukávů. Pokud víte, že máte u většiny kupovaných věcí krátké rukávy, pak máte nejspíš dlouhé ruce. Bylo by tedy fajn si k rukávům pár cm přidat. U krátkých rukou tento problém odpadá, protože zkrátit rukávy po ušití jde snadno, ale nastavování už tak lehce nepůjde.

Před našitím nápletů si tedy šatky vyzkoušejte a upravte délku rukávů, a případně i celých šatů, podle vašich představ.

Pokud vám to přece jen ujede a rukávy by se šikly o kousek delší, můžete střihnout delší lemy rukávů a tím si k nápravě trochu pomoct. Stejně jako jsem to udělala já, u těchto mých šedých šatů.

Věříme, že se vám rozšíření střihu i na větší velikosti bude teď na podzim hodit. Kdy jindy bychom mikinošaty vynosily více, než právě teď. Můžete si pak udělat společnou fotku třeba s maminkou. A nesmí chybět ani vykukující další generace. 😉

Těšíme se na fotky vašich šatů v galerii.

Užívejte krásné, skoro podzimní dny.

Bára

Bára (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, kterou baví život, máma dvou báječných dětí, manželka skvělého muže. Spolu s Dášou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnout.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů