Chlapecké manšestráky – nový střih a návod

V dnešním článku bych vám ráda představila náš nový střih s podrobným fotonávodem. Můžete si s námi tentokrát ušít manšestráky. Tedy klasické kalhoty se vším všudy. Předními a zadními kapsami, zipem v předním rozparku i poutky na pásek.

Střih je primárně určen pro nepružné materiály jako je třeba manšestr, ale sáhnete-li po látce s příměsí elastických vláken, chybu rozhodně neuděláte. Kalhoty pak budou o poznání pohodlnější, ale postup šití bude stále stejný.

Šít tedy můžete i z různých typů džínoviny, z letního či jarního softshellu, z pracího kordu, z různých kalhotových pláten apod.

Vzhledem k tomu, že budeme vypracovávat kapsy, pásek a všívat zip, je to tentokrát šití trochu zdlouhavější. Nejsou to prostě kalhoty do gumy spíchnuté za pár minut, ale třeba jimi vezmou za vděk i starší děti, které mnohdy nad maminkou šitými kousky již ohrnují nos.

Střih je vypracován ve velikostech od 110 až po 176, tedy pro děti ve věku od 4 let až do 15 nebo více, pokud nevyrostou z naší tabulky velikostí.

Více než kdy jindy, je zde potřeba důkladně měřit obvod boků a pasu, a velikost střihu vybrat podle naměřených hodnot, a ne podle věku nebo výšky dítěte. Délku kalhot už si pak lehce přizpůsobíte protažením nebo zkrácením střihu.

Já jsem při šití těchto kalhot sáhla do starších zásob látek, kde mám ukryty různé manšestry, šusťákoviny a jiné poklady, ze kterých nám šila mamka a babička v době mého dětství. Nejsou to látky tak moderní a pohodlné, jako novodobé funkční materiály, ale jsem ráda, že jsem pro ně našla uplatnění. Třeba i vy doma máte nějaký ten komínek látek po své babičce či mamince, najdete v něm kousek manšestru a teď mu díky našemu střihu vdechnete novou podobu.

Střih i s podrobným fotonávodem najdete jako vždy v našem e-shopu tady nebo si jej můžete rovnou vložit do košíku kliknutím na tlačítko níže.

Budeme se těšit na fotky vašich nových manšestráků v galerii.

Mějte krásné podzimní dny

Bára

Bára (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, kterou baví život, máma dvou báječných dětí, manželka skvělého muže. Spolu s Dášou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnout.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Střihy a návody v e-shopu
  • Rubriky
  • Co nás baví…

    Učit vás nové věci:

    průvodce švydlenky začátečnice

    Látky nás baví nakupovat tady:

    mamtex.cz

  • Nejnovější komentáře
  • Nejnovější příspěvky
  • Archivy
  • Jsme na facebooku
  • KDE RÁDY NAKUPUJEME!

    Vše z galanterie tady:

    Stoklasa


    A když se nám nechce šít :-), tak tady:

    Tchibo

  • Kde utrácíme, protože si nemůžeme pomoct :-)

    Za galanterii tady:


    Za pěkné věci tady:

  • Inspirace, co je potřeba dětem ušít je třeba tady: :-)