Tepláky FAJN – nový střih a návod

Milé švadlenky, mám pro vás nový střih na dívčí a dámské fajn tepláky. 🙂

Jako většina našich střihů, vznikal i tento na základě domácí poptávky. Když doma máte vysokou štíhlou holku, tak sehnat pro ní tepláky je úkol nelehký. Když jí jsou nahoře, čeká dole velkou vodu, když sedí délka, vešla by se do pasu většinou dvakrát. Takže úkol zněl jasně, ušít dlouuuhé tepláky. 🙂

Jenže obyčejné tepláky se mi šít nechtělo. Chtělo by to něčím ozvláštnit… A tak vznikly naše FAJN tepláky s kapsami zdobenými sámky a s nohavicemi zakončenými kulatým rozparkem.

Tepláky jsou užšího střihu, v pase je tunýlek s gumou a se šňůrkou.

Jenže všichni netouží mít tepláky s rozparkem a kapsy zdobené sámky, a tak je v návodu popsána i varianta kapes bez sámků a se zakončením nohavic do gumy.

Kapsy se sámky a bez sámků. Nohavice s rozparkem do kulata, rovným rozparkem a zakončení do gumy.

Střih nebo-li střihová šablona, protože všechny naše střihy obsahují přídavky na švy, je připraven pro dívky ve velikostech 140 až 176 a pro ženy ve velikostech 34 až 56. Tepláky si s námi tím pádem může ušít skoro každý.

Když sáhnete po zajímavé a elegantní látce, vykouzlíte z tepláků pohodlné kalhoty do práce, na cesty i jiné příležitosti.

Střih a návod na dívčí tepláky najdete tady >> v e-shopu a dámské tady >>

Střihy si můžete také rovnou vložit do košíku kliknutím na tlačítka níže.

Pro ty, co dočetli až na konec tohoto článku, mám malou perlu ze života. 🙂 Jak jsem psala, tepláky vznikly, protože doma byla poptávka po dlouhých teplácích. Jenže jak jsem se po ušití dozvěděla, úzké tepláky se teď přece nenosí. Musí být hodně široké, nahoře i dole, takže bacha, až budete šít pro své teens, předem se jich zeptejte, v jaké módní vlně právě jedou. Mě čeká šití dalších tepláků. 🙂

Mějte fajn dny třeba v nových FAJN teplácích a pevné nervy s vašimi miláčky.

Bára

Bára (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, kterou baví život, máma dvou báječných dětí, manželka skvělého muže. Spolu s Dášou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnout.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů