Dekorace stromeček

Dnes pro vás máme aktualitu – od dnešního dne (29.11.2023) bude k prvním třiceti objednávkám papírových střihů přibalen dáreček – dekorace vánočního stromečku pro domácí složení.

Kdo sleduje náš web, tak na podobný stromeček u nás již před několika lety „narazil“. Přesně na návod, jak si jej vyrobit. My jsme letos model stromečku „oprášili“. Výroba stromečku není vůbec náročná, jen je zdlouhavá. Pro ty co neradi stříhají, tak to je zkouška trpělivosti. Proto jsme se rozhodli, že do výroby zapojíme řezací plotr a stromeček připravíme ve formě polotovaru. Stromeček nenabízíme samostatně k prodeji, ale vždy jeden vložíme do obálky k objednávce papírových střihů.

Barva bude náhodně vybrána.

Stromeček je balený do obálky s odkazem na návod. Obálka obsahuje veškerý materiál pro sestavení. Jediné, co budete dále potřebovat, je jehla s větším ouškem, nůžky a 10 minut času.

V obálce najdete 13 pater stromečku. Patra jsou vyřezána z dekorační netkané textilie PDC95. Kromě nejmenšího patra jsou vždy od každého patra dva kusy. Druhou věcí v obálce je 12 zažehlovacích korálků, které jsou navlečené na silnější niti, umístěné na kartičce. Sáhněte jen po jehle s větším ouškem a nůžkách a hned se můžete pustit do sestavení stromečku.

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Níže najdete náš klasický foto návod, ale kouknout můžete i na video.

Provázek vysvobodíme z kartičky a sundáme korálky.

Provázek přeložíme na polovinu.

Na straně středu (přehybu) provázku udělíme uzlík ve vzdálenosti cca 5 cm od středu. Tím vytvoříme očko pro zavěšení stromečku.

Oba volné konce navlečeme do očka jehly.

Začneme navlékat patra stromečku a korálky. Vždy se to střídá. Začínáme od špičky, takže postupně navlékáme patra od nejmenších k největším a prokládáme korálky. Jehlou píchneme do středu patra, poté korálek, zase střed patra…..

Navlékáme.

Až nám zbyde poslední velké patro. Z očka jehly vytáhneme jeden konec nitě.

Jehlu vpíchneme do posledního patra.

Z jehly vytáhneme první konec a navlečeme druhý konec. Jehlu vpíchneme kousek vedle do posledního patra.

oba konce protáhneme z posledního patra. Urovnáme patra a korálky.

Oba konce svážeme do uzlíku. Opatrně utáhneme. Konce odstřihneme.

A máme hotovo!

Stromeček si samozřejmě můžete vyrobit sami. Vystřihnout si jej z plsti nebo třeba flísu, netkané textilie. Střih na hvězdičky stromečku najdete zde.

U nás se zřejmě objeví mnoho těchto stromečků, neboť máme dva nové členy domácnosti – dvě neposedná koťata. Takže nerozbitné ozdoby budou letos aktuální!

A jak je to u vás? Vyrábíte si dekorace – ozdoby? Těšíme se na fotky v galerii.

Krásný adventní čas.

Dáša

Dáša (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, která si jde za svými sny. Máma dvou báječných dětí, partnerka skvělého muže. Spolu s Bárou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnou.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů