Dámská sportovní sukně SNOW

To si tak jednou přemýšlím, že by se mi hodila sportovní sukýnka na legíny nebo třeba i na kalhoty. A už se to v hlavě rýsuje, bude mít zip, ale jen jeden, to na funkčnost stačí a kdo by se šil se dvěma. Měla by mít pružný pas a taky by to chtělo něco pružného na bocích, ať je to pohodlé. A taky by měla být jednoduchá na ušít, ať si ji s námi může ušít každý, ale i pěkná uvnitř, aby když se rozepne na nás nekoukaly škaredé švy… a tak se zrodila naše sukně SNOW.

Nese sice název snow, ale můžete si ji ušít v jarněpodzimní či letní variantě. Záleží na zvoleném materiálu, jak teplá bude.

Sukýnka má přední a zadní díl z proševu, softshellu nebo jiného nepružného materiálu. Na boční díly jsme zvolily pružný materiál, např. teplákovinu, úplet nebo pro teplou variantu fleece. V jednom z bočních švů je zip. Ten může být dvou cestný, kdy si dvoucestný zip spolu jednoduše vytvoříme ze zipu nedělitelného nebo zip dělitelný. Pak se sukýnka rozepíná jen ze spodu a oblékáte ji buď rozepnutím celé sukně nebo skočíte do nerozepnuté sukně, což jde díky gumě v pase lehce. Boční díly jsou dvojité a přední a zadní díl je s podšívkou, takže všechny švy jsou schované uvnitř a sukýnka je pěkná i z vnitřní strany.

V zadní části je všitý pružný pas, který zasahuje až do bočních dílu, aby byla sukně pěkně pohodlná.

Tato sukně je ze softsheelu, v bocích je teplákovina a jako podšívka je úplet. Zip je zde oboustranný, takže ji lze otevírat z obou stran.

Jen pro ukázku, tato sukně je z proševu, boky a podšívka jsou s fleecu a je tuze teploučká. Vyzkoušeno na vlastní zadnici. 🙂 Ta softshellová s úpletem v zimě chladila. Příště bych sáhla třeba po tenčím fleesu i pod ten soft.

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Střih je nachystaný v osmi velikostech od 36 do 50. Pro názornost nahoře sukýnky vel. 36 a 46. Délka je u všech stejná 45 cm. Používáme totiž zip délky 45 cm, ale není probléme si sukýnku prodloužit nebo naopak zkrátit. V návodu se dozvíte jak.

Pro teplou variantu i se zateplenými bedry můžete využít ve střihu prodloužený zadní díl, který zasahuje i do pásku a hřeje bedra. Vše popsáno v návodu a kdyby něco nebylo jasné, jsme na drátě. 🙂

Střih, pro jistotu doplňuji, že jde o střihovou šablonu, tedy o střih, který již obsahuje přídavky na švy, najdete v našem e-shopu tady >>

nebo si můžete dát střih s návodem na sukýnku do košíku rovnou kliknutím na tlačítko níže.

Věřím, že se vám náš nový střih na sukýnku bude líbit a hodit.

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Těšíme se na fotky vašich krásek v galerii. a užijte si nejen zimní sportovní radovánky v sukni SNOW.

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Mějte krásně dny.

Bára

Bára (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, kterou baví život, máma dvou báječných dětí, manželka skvělého muže. Spolu s Dášou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnout.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů