Vesta STYL má styl

Krásný den. Jaro klepe na dveře, počasí je jak na houpačce, všichni pomalu odkládáme zimní bundy, ale občas to venku ještě studeně foukne. Tak nejen pro toto období můžeme sáhnout po materiálu – svetrovině. Jemná svetrovina, ještě ideálně s hebkým chloupkem, může vhodně tvořit spodní vrstvu oblečení. Až propukne jaro, bude stačit pouze ona.

Svetrovina je elegantní materiál, který ocení zejména ženy a dívky. Lehké svetříky, kardigany či vesty jsou z ní ideální. Svetrovina je elegantní, není to teplákovina nebo flís.

Jako u všech materiálů, i pod označením svetrovina můžete koupit ledaco. Nebudu vám psát definici svetroviny, jednak jí neznám, a jednak to není důležité. Pro představu fotka, co jsem doma v metráži našla já a co bych zařadila do svetroviny.

Materiál je to pružný – jedná se o pleteninu. Z lícové strany jsou vidět spletená vlákna, z rubu může a nemusí být chloupek. Materiálové složení je různé, barevné provedení nepřeberné, vyráběná šíře a gramáže odlišné.

My dnes pro vás ale máme tip na svetrovinu, která nese název ITALSKÁ SVETROVINA. Název je odvozen od země původu a my ji máme z látkového butiku LÁTKY KONVALINKA. Svetrovinu jsme propojily s naším střihem vesty SLYL a ve spolupráci s Luckou (majitelkou butiku) připravily zvýhodněný balíček látky a papírové střihové šablony. Balíček obsahuje 1 metr italské svetroviny barvy dle vlastního výběru a střihovou šablonu dámské vesty STYL pro velikosti 34 až 46.

K výběru je v jedenácti krásných barvách.

Tato svetrovina se od jiných liší svým materiálovým složením. Svetrovina je ze 70 % tvořena bavlnou. Svetroviny, které mají nižší cenu, mnohdy ani bavlnu neobsahují. Zbylých 30% tvoří polyacryl, elastan, viskosa, polyester a polyamid. Další její výhodou je šíře. Dodává se v šíři 160 cm. Což ji, už při koupi jednoho metru, dává využití na jeden dámský model a malé drobnosti :o).

Tato svetrovina má z rubové strany hebký chloupek. Je pružná, ale pod patkou stroje se „netahá“. Stříhá se dobře i ve dvou vrstvách a okraj se netřepí. Při šití používejte jehly na pleteniny. Mají oblé špičky a nebudou prosekávat vlákna. Svojí pružností schová i některé nedokonalosti šití. Barevně sladěné nitě při šití podpoří celkový decentní vzhled.

Já jsem při výběru barvy sáhla po smaragdově modré označené 1259. Barva je to krásná, jen na každé fotce je trochu jiný odstín, ale vždy je to ta samá látka.

S výhodným balíčkem si s námi můžete ušít nejen vestu STYL, ale do metráže svetroviny se vám vejde ještě čepice a rukavice. Na konci šití s námi, vám zbyde pouze takováto hromádka odstřižků!

Vesta STYL se vám líbí, ale nevíte zda se do ní chcete sami pustit? Pro všechny jsme připravily několik videí jak na to. Od úplného začátku, kdy doma vyndáte z obálky látku a střihovou šablonu, až po šití čepice a rukavic ze zbytků. Vše vám budeme „dávkovat“ postupně v naší skupině na facebooku. Společně začneme šít už v pondělí 18.3.2024. Později budou videa volně na našem YouTube kanále.

Takto vypadá základní představa rozložení střihů na látku. Nejprve však šijeme vestu, až následně čepici a rukavice.

Na čepici je použita střihová šablona – čepice houmleska z kategorie střihy zdarma.

Na rukavice je použita střihová šablona dámské rukavice z kategorie střihy zdarma.

Chcete-li se přidat k našemu společnému šití a nemáte doma ještě střihovou šablonu na vestu, tak teď je ta správná doba na její pořízení, protože v elektronické verzi ji koupíte s 20% slevou tady>>

Krásné vítání jara a těšíme se na společné šití.

Dáša

Dáša (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, která si jde za svými sny. Máma dvou báječných dětí, partnerka skvělého muže. Spolu s Bárou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnou.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů