Věcičky od Jany

Dostali jsme milý mail plný krásných fotografii od  Jany Vančurové, tak sdílím i s Vámi, jak je Jana šikovná. Připsala k fotkám i několik řádek, tak je to dnes i s autentickým příběhem. Je tam i několik tipů, tak jsem Vám je pro přehlednost  zvýraznila.

DSC01287

DSC01288

Ušila jsem na zkoušku modrou sovičku a protože to podle Vašeho návodu šlo jako po másle, další den jsem jich ušila hned několik. Zbytky látek a vše potřebné jsem měla doma a stejně jsem před porodem neměla co na práci. 🙂 Do ostatních soviček jsem dala štěrchátka z víček od PET lahví a pár korálek, protože jsem měla jen jednu rolničku. Dělá to ale zajímavý zvuk. Zní to, jako by sova něco ševelila. Zůstali mi pro dcerku ale jen tyto dvě. Ostatní mají kamarádky a neteř. Také očička z knoflíků mají ostatní sovičky líp vymyšlené. Tyto jsou sice přišité pevně, aby je dcerka neodtrhla, ale během šití jsem si ještě vzpomněla na trik, který používám při šití medvídků a přišila jsem knoflíky zubní nití. Tu určitě žádné dítě nepřetrhne.

DSC01367

Také jsem si během těhotenství měla čas ušít pár triček podle Vašeho návodu a protože stále ještě kojím, jsou to tryčka, která nosím nejčastěji. Vůbec jsem nevěděla, že něco podobného existuje. Jsou opravdu hrozně praktická, hlavně, když někam jdeme. Oceňuju, že se v čekárně u doktorky nebo jinde nemusím vyhrnovat celé tričko a halenek s velkým výstřihem bohužel také moc nemám. Tak jsem si na ně zvykla, že je nosím nejraději i doma. Ušila jsem 3 trička s dlouhým a dvě trička s krátkým rukávem, ale fotku mám jen tohoto prvního. Starých triček bylo doma dost a ze zbytků látek už jsem malé ušila na léto šátečky, čepičku a teď na podzim i rukavičky pro neteř. Jsem ráda, když opravdu nic nepřijde na zmar, takže takovéto triky, jak využít staré věci, co se mi válí ve skříni opravdu vítám.

DSC00433

DSC00435

A na závěr Vám posílám fotku polodupaček, které jsou také podle Vašeho střihu letos na jaře. Nevím, kde jsem udělala chybu, ale po ušití byly dost krátké na to, jak byly volné. Délka odpovídala spíše o jedno číslo menší velikosti. Upravila jsem si ale střih a druhé polodupačky už dcerce krásně sedly. Nosila je celé léto, vždy, když bylo potřeba jí trochu obléct i nožky, protože všechny kupované kalhoty byly z teplých materiálů a do horkých dnů se moc nehodily.

Janě děkujeme za zaslané fotečky a všem přejeme krásné šití.

b.

Bára & Dáša_mamas
Zakladatelky projektu Šijte s námi. Svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnou.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů