Krásné věcičky od Adély

Letos zahájíme články ze sekce Vaše tvorba krásnýma věcičkama od Adély Procházkové. Přesto, že se Adéla stále pasuje do role začátečníka, je opravdu na co koukat.

DSC00668

Taková krásná Softshellka, to už rozhodně není práce začátečníka.

DSC02024

Sovičky, už je téměř mamas klasika. 🙂 Úžasné na nich je, že je každá pokaždé úplně jiná.

DSC00639

A ještě tady máme jedny svrchňáčky. Pokud se nepletu, je to první svrchňáčková vlaštovka  v sekci Vaše tvorba. Jsou to krásní ufoňáčci, a hlavně doufám, že dobře slouží. 🙂

Adéle moc děkujeme za fotečky krásných věciček a taky za milé maily a komentáře, které jí nejsou zatěžko nám poslat a připsat k článkům. Budeme se těšit na fotky kostky 😉 a dalších výtvorů. A to samozřejmě i od Vás, ostatních švadlenek.

Mějte krásné a naplněné dny.

b.

Bára & Dáša_mamas
Zakladatelky projektu Šijte s námi. Svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnou.
Komentáře
  1. Rebeka napsal:

    Ahoj Adélo, taky se chystám na svrchňáčky. Mohla bys prosím poradit – nějaký osvědčený střih a neprotéká gumička? Mám dvoje koupené a nějak s nimi nejsem spokojená… A u těch soviček, nebyl by nějaký fígl na orámování očí a masky? Při použití běžného, staršího stroje.. Už jsem ušila 4ks a vždy to skončilo u entlu.. Díky 🙂

    • Adéla napsal:

      Rebeko, střih na svrchňáky jsem si koupila právě zde od Mamas teamu a jsem velmi spokojená. Je tam střih pro velikosti NB až XL.
      Lemovací gumičku jsem kupovala v galanterii a také na unuodesign.cz (Tam mají hodně barev) a jsem s nimi spokojená, nezdá se mi, že by protékalo.
      Já orámovávám hustým entlem, ale taky bych k tomu potřebovala poradit, protože se u toho většinou příšerně naštvu. Mám úplně obyč stroj nejlevnější verzi Singr a ten to moc nezvládá. Cuckuje se to, zasekne nebo to látku škaredě stahuje. Zkoušela jsem posledně regulovat napění nitě a akorát jsem to tak rozladila, že mi pak nešlo sít ani rovným stehem. Tak jsem na 14 dní stroj odložila, trochu se umoudřil, ale obšívat jsem zatím neměla odvahu. Tak s tím neporadím.

      • Rebeka napsal:

        Díky Adélo, omluva Mamas, stiřhu na svrchňáčky jsem si nevšimla. Tuhle gumičku mám jako zbytek z osušky, jen s ní nemám zkušenosti na nepromokách. Jestli mě ještě jednou ty co mám doma naštvou, kupuju střih ;). S cickcakem jsme na tom podobně..:), takže abych se nevztekla, jsem to zatím vyřešila tak, že obšívám stejnou, nebo co nejpodobnější barvou nitě běžným (malým) entlem. Vypadá to dobře, látku (většinou filc, nebo vyztuženou bavlnu) skoro nestahuje a nějaké nepřesnosti se schovají. a na očička nějaké vhodné zbytkové knoflíky.

  2. Adéla napsal:

    Děkuji za pěkný koment k mým fotkám. Se svrchňáky jsem moc spokojená, už žádné nekupuju, pouze šiju. Šila jsem M a L, naše používané kalhotkovky jsou trochu objemnější, tak pro nás úplně nesedí váhové rozmezí. Chystám se, že brzo ušiju ještě tu větší velikost (ještě mám PUL) a pak už se těším, že se dítko na jaře třeba odplenkuje, snažíme se už teď pomalu ale jistě. Do bundy malá ještě nedorostla, je drobná, ale myslím, že na jaře to bude super.

    Rozhodla jsem se, že si rozšířím své šicí schopnosti, které jsem získala cestou pokus omyl a pak hlavně díky Vašim návodům, ty mně opravdu moc pomohly, přihlásila jsem se na kurz šití, tak uvidíme, co mi to dá 🙂 Pořádně šiju poslední rok a je to mánie a syslení látek, to je taky něco.
    Mějte se krásně a těším se na další návody a rady ze světa šití 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Střihy a návody v e-shopu
  • Rubriky
  • Co nás baví…

    Učit vás nové věci:

    průvodce švydlenky začátečnice

    Látky nás baví nakupovat tady:

    mamtex.cz

  • Nejnovější komentáře
  • Nejnovější příspěvky
  • Archivy
  • Jsme na facebooku
  • KDE RÁDY NAKUPUJEME!

    Vše z galanterie tady:

    Stoklasa


    A když se nám nechce šít :-), tak tady:

    Tchibo

  • Kde utrácíme, protože si nemůžeme pomoct :-)

    Za galanterii tady:


    Za pěkné věci tady:

  • Inspirace, co je potřeba dětem ušít je třeba tady: :-)