Sedák na jídelní židličku od Veroniky

Dnes je čtvrtek a tedy den Vaší tvorby. Dnes tady máme krásně barevný sedák na jídelní židličku od Veroniky Pasekové. Ti šášulové, jak nyní s oblibou říká náš Adámek, jsou kouzelní.

Verča psala, že trochu bojovala s prošitím a že si jím na závěr celé dílko pokazila. Já si to nemyslím, ale kdyby měl s prošitím problémy i někdo další, přidám Vám tip, který Dáša psala Veronice do mailu:

„Čím tlustší vatelín, tím snáze se ve stroji jednotlivé vrstvy posunou a zkrabatí.

Před prošitím sedáku ve stroji je vhodné si prošití prostehovat ručně – dvě trasy cca 1 cm od sebe. Prostehování  drží vrstvy u sebe a trochu utažené stehy mírně zmáčknou vatelín. Poté patku stroje veďte mezi prostehováním. Při prošití můžete natáhnou délku stehu. Po prošití ruční stehy vypárejte. Můžu také doporučit tento postup vyzkoušet na vzorku látek s vatelínem.

Jedna zákaznice, která podle našeho postupu šila několik sedáků, si upravila postup a to tak, že na začátku práce přišila k látce sedáku a i k látce opěradla výplň. Výplň byla stejně veliká jako látka.Poté postupovala v šití dle návodu – ve švu měla navíc vatelín. Psala, že šev nepůsobil mohutně – tuto možnost uvažte s ohledem na použitou látku (tuhost) a vatelín (tloušťku). Poté úplně odpadá prošití, protože vatelín je fixovaný ve švech.“

A teď už dost povídání a pojďme se koukat.

IMG_20150405_225923

IMG_20150405_225649

IMG_20150405_225624

IMG_20150405_225936

IMG_20150405_225536

Veronika nám poslala fotky už před měsícem, ale na řadu přišly až teď. Tím se chci omluvit všem holkám, co nám posílají fotky a čekají, že se tady objeví. Někdy se nám fotečky nakupí a protože nový článek s Vašimi fotografiemi dáváme většinou jen ve čtvrtek, tak se Vaše zveřejnění může opozdit, protože je publikujeme ve stejném pořadí, jak k nám do mailu dorazí. Tak prosím vydržte, i na Vás přijde řada.

Veronice moc děkujeme za fotky a milá slova v mailu.

Krásné dny všem.

Vaše inspirací nabitá Bára

Bára & Dáša_mamas
Zakladatelky projektu Šijte s námi. Svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnou.
Komentáře
  1. M. napsal:

    Zkuste molitan tloušťky 1cm. Postup tak jak je v návodu. Mám starou veritasku, při šití žádný problém. Ušité 2 sedáky, můžu porovnat s vatelínem (asi 120 nebo 180g, došel mi molitan :)) a molitan jednoznačně vede.
    Látka se šášuly moc pěkná!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Střihy a návody v e-shopu
  • Rubriky
  • Co nás baví…

    Učit vás nové věci:

    průvodce švydlenky začátečnice

    Látky nás baví nakupovat tady:

    mamtex.cz

  • Nejnovější komentáře
  • Nejnovější příspěvky
  • Archivy
  • Jsme na facebooku
  • KDE RÁDY NAKUPUJEME!

    Vše z galanterie tady:

    Stoklasa


    A když se nám nechce šít :-), tak tady:

    Tchibo

  • Kde utrácíme, protože si nemůžeme pomoct :-)

    Za galanterii tady:


    Za pěkné věci tady:

  • Inspirace, co je potřeba dětem ušít je třeba tady: :-)