Lacláče od Kláry

Dnes pro vás máme inspiraci v podobě lacláčových kalhot od Kláry. Napsala nám k ním příběh jak vznikaly, a tak se s vámi o něj podělíme.

„V příloze posílám fotku svých synků v lacláčích. Mladší má lacláče koupené v sekáči. Když je ten starší po delší odmlce uviděl, moc se mu líbily a bylo mu líto, že už z nich vyrostl. A protože jsem věděla o Vašem návodu a náhodou doma měla modrobílou látku, slovo dalo slovo a domluvili jsme se na nových lacláčích, velice podobných těm malým. Podle návodu se velice dobře pracovalo a všechny nejasnosti jsem brzy překonala. Myslím, že se kalhoty moc povedly.“

Kalhoty s laclem

Taky si myslím, že se moc povedly. Co myslíte Vy? A chcete si ušít taky takové? Návod a střih najdete31 tady.

Kláře moc děkujeme za fotku dvou fešáků i za milý mail a upozornění na nedostatky. Všeho si moc ceníme.

Těšíme se na další vaše povedené kousky.

Bára

Bára & Dáša_mamas
Zakladatelky projektu Šijte s námi. Svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnou.
Komentáře
  1. Adéla napsal:

    Přidávám se k pochvale, kalhoty jsou moc hezké a fakt hezká fotka 🙂 Holky, já když jsem začínala se šitím podle návodů od Mamas (začínala jsem opravdu od píky, bez zkušeností se šitím), tak jsem si taky vždy pročítala návod, abych to pochopila, ale jak to člověk nemá před sebou v reálu, tak to kolikrát ani pochopit nemůže, já to musím vidět. Občas se taky na něčem zaseknu a pak si říkám, co mě na tom nebylo jasný 🙂 Teď už jen návod prolistuju abych věděla, co mě čeká a rovnou jdu na věc.
    Přeji pěkné šití 🙂

  2. Klára napsal:

    Je to přesně tak, jak píšete: člověk to pochopí až za chodu. Teď už mi to opět jasné není. Ale ono i když by to člověk ušil krapet jinak, tak to jistě bude fungovat. Já měla problém správně pochopit spodní lem a ušila ho úplně jinak, nicméně fungoval loni v zahrnuté verzi a funguje i letos ve vypuštěné, takže o nic nejde. Mezitím jsem ale šila úplně jiné kalhoty a u těch mi to už došlo… Vyskytly se mi při šití i jiné chybky. Ale i s nimi kalhoty dělají parádu. Takže už to nebudu opravovat. Například bych už příště nedala do bočních záševek nacvakávací baby druky. Asi mám nekvalitní, protože se až příliš často samovolně rozepínají. Takže příště jistě zvolím jinou variantu. Možná dokonce knoflíky, pro něž je v návodu popsaná úprava. Tu ale zatím moc nechápu, tak snad také pochopím za chodu… Přeji nám odvahu, čas a radostné tvoření!

  3. Katka napsal:

    Kalhoty máte opravdu parádní 🙂 Střih jsem si už také koupila, ale po přečtení jsem ho odložila a sbírám odvahu se do kalhot pustit. Největší problém mám s pochopením těch bočních švů, ale snad až se do toho pustím tak to půjde tak nějak samo až to uvidím před sebou „na živo“ a ne jen na papíře. 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů