Pořádná kupa inspirace od Davida

Dnes je státní svátek a jistě odpočíváte a přemýšlíte do čeho se pustit. Jestli Vás zrovna nic nenapadá, tak se pojďte podívat, co za krásky ušil David. Krásně sladěné, precizně ušité… ale hlavně co mě zaráží… je to množství. 🙂 Klobouk dolů za trpělivost.

David k fotkám připsal i pár milých slov, tak tady jsou, ať to máte pěkně autentické, jako my:

„Nedávno jsem si u Vás zakoupil střih na panenku Natálku. Vrhnul jsem se do toho a nejednou jich je 7 na světě :o)))). Ta s modrými vlasy byla zkušební, zjistil jsem že zástěrka se mi moc na nich nelíbí, takže ty další panenky jsou bez nich, ale myslím, že na kráse jim to neubralo.“

Taky si myslíme, že na kráse jim to neubírá, jen se mrkněte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Díval jsem se, že Vám někteří lidé zasílají svoje výtvory i když to není podle Vašeho střihu, tak si dovolím pár fotek výrobku, na který jsem si dělal střih sám :o))). Dostal jsem za úkol ušít letadlo, nakonec z toho byl vrtulník (nebo helikoptéra), ale mělo to úspěch. Byla to ale práce pokus omyl, šití, párání, atd. dokud to nebylo dokonalé, ale to Vám jistě nemusím říkat, jistě s tím máte svoje zkušenosti.“

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Jo a málem bych zapomněl, že jsem ještě šil sovičky, ale to už bylo minulý rok :o)))

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tak co tomu říkáte? Krása, že! Pokud byste si chtěli ušít taky takovou panenku, tak návod se střihem najdete v eshopu zde. Sovička je k dispozici tady a střih na vrtulník bohužel není náš, tak nemůžeme poskytnout. 🙂

Navíc můžete do konce října využít 15% slevu na všechny návody na hračky.

Davidovi moc děkujeme za fotky krásných věciček i za milý mail a těšíme se na dílka vás ostatních.

Užijte si sváteční den a kromě šití, doporučujeme dopřát si taky chvilku nicnedělání. 🙂

 Bára


medved_sleva-na-hracky

Bára & Dáša_mamas
Zakladatelky projektu Šijte s námi. Svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnou.
Komentáře
  1. Blanka napsal:

    Dobrý den, hračky jsou naprosto dokonalé. Já teď šiju sovičky. Nejsou tak dokonalé zatím trochu pokus omyl. Chtěla jsem se zeptat jak obšít oči, zobák a masku tak krásmě hustým stehem. Já to obšívám enlem a dvakrát dokola, ale není to ono. Blanka

    • mamas napsal:

      Blanko, asi by měl poradit David, neb má obšití dokonalé, ale nevím kdy se tady mihne, tak mu do toho budu kecat. 🙂
      Lepší než šít dvakrát dokola je použít hustší entl, zkrácením délky stehu na hodnotu cca 0,3-0,5. Je dobré si steh zkusit bokem, jak se bude chovat na dané látce. Když šijete dvakrát dokola, tak se nitky překrývají a už to nikdy nevypadá tak čistě. Ať se daří, Bára.

    • David napsal:

      Blanko, v podstatě má Bára pravdu. Co se týká mého obšití masky a očí tak používám šířku entlu co největší (na mém stroji je to č.5) a délku stehu co nejmenší (já požívám 1). Na zobák nechávám délku stehu stejnou, jen si zvolím menší šíři (cca na č.3). U obou případů, tam co začínám šít, tak v přesně v tom samém místě se pokouším skončit, nitě pak vtáhnu do rubové strany a udělám uzlíky. Z lícové strany to pak vypadá lépe. Snad Vám to pomůže a přeji hodně zdaru :o))) A až budete mít sovičky odzkoušené, tak zkuste i panenku Natálku, šila se velice hezky. Tímto děkuji holkám za střih…..

      • david napsal:

        ještě jen podotknu, že záleží jak velkou tu sovu šijete, já mám totiž vytištěný střih jak na A4 tak na A3 – to co jsem popisoval je na tu větší…..pokud dělám menší, tak tomu to obšití přizpůsobím, ale jak psala Bára zkuste si to na nějakém kousku a uvidíte….já jsem to také tak dělal, dokud se mi to nelíbilo….

  2. Adéla napsal:

    Nádhera 🙂 Davide, buď máte hodně neteří a synovců nebo prostě rád šijete ve velkém 🙂 Ale vážně je skvělý, že šije i chlap a tak krásný věci. Můj muž to zkusil jednou, hrozně to chtěl vyzkoušet a okamžitě zlomil jehlu, tak naznal, že to už zkoušet nebude.

    • David napsal:

      Děkuji……
      bohužel mám jen dva synovce a ti už si s takovými věcmi nehrají. Oblečení mě šít nebaví a tak pokud narazím na nějakou hezkou věcičku a je k ní střih, tak to zkusím a dle náročnosti to buď už nikdy neušiji a nebo ještě pár kousků vytvořím. Manžel ať to nevzdává, ono je něco jiného, když to má člověk vystudované a něco jiného je samouk, ale chce to trpělivost a dobrého učitele :o)))))

  3. Monika napsal:

    Davide, to je úžasný. Musíte mít obrovskou zásobu různých látek, plsti… Nebo pracujete v prodejně metráže?;) Co s tím množstvím budete dělat?
    Mimochodem, ten vrtulník mi připomíná trochu velrybu, i kvůli barvě, ale je taky moc pěkný.

    • David napsal:

      Děkuji za pochvalu,

      nee, v žádné prodejně metráže nepracuji, i když by se mi to asi líbilo :o)))), je ale pravda, že strašně rád chodím do obchodu s látkami a pokud se mi něco opravdu líbí tak to koupím a nebo občas od někoho něco dostanu….
      Co s tím pak dělám – mám hodně známých a kamarádů, které pak obdarovávám a nebo jejich dětičky. No vidíte to, velryba, to mě nenapadlo, ale když to tak vidím, tak je fakt, že by z toho udělat šla :o)))))

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Střihy a návody v e-shopu
  • Rubriky
  • Co nás baví…

    Učit vás nové věci:

    průvodce švydlenky začátečnice

    Látky nás baví nakupovat tady:

    mamtex.cz

  • Nejnovější komentáře
  • Nejnovější příspěvky
  • Archivy
  • Jsme na facebooku
  • KDE RÁDY NAKUPUJEME!

    Vše z galanterie tady:

    Stoklasa


    A když se nám nechce šít :-), tak tady:

    Tchibo

  • Kde utrácíme, protože si nemůžeme pomoct :-)

    Za galanterii tady:


    Za pěkné věci tady:

  • Inspirace, co je potřeba dětem ušít je třeba tady: :-)