Rukávy/bolerko – nový střih a návod

Zdravím vás u našeho dalšího blogového článku, kde vám chceme představit náš zbrusu nový střih a návod. Tentokrát pro vás máme rukávy. 🙂 Rukávy? Přesně tak. Jedná se o krátké bolerko, které se scvrklo skoro jen na rukávy.

Já mám tento kousek oděvu v šatníku už nějaký ten pátek a nedám na něj dopustit. Rukávy mě doprovází téměř všude. Na výlety do přírody i do města. Byly se mnou u moře i na horách. Protáhla jsem je několika svatbami i plesem. Pravda, teď už se ty původní hodí jen do lesa, ale na lepší události jsem si pořídila nové. A vy můžete s námi!

Střih na rukávy je konstruován pro dívky a pro ženy. V dívčích velikostech od 140 až po 176 a v dámských velikostech od 38 až po 50.

Není to žádné velké šití, návod má tentokrát jen 15 fotografií, ale že šijeme z úpletu a ještě k tomu třeba viskózového, bambusového a jiných hbitých potvůrek, doporučujeme tento model pro mírně pokročilé.

Víc než kdy jindy zde oceníte overlock. Sešít živý úplet s ním půjde snáz. Švy jsou po sundání rukávu vidět, je to přece jen kabátek, ne žádné tričko, které na veřejnosti nikdo na rub nepřevrací, takže pokud overlock nemáte, je třeba počítat s tím, že švy občas zahlídnete. Ovšem i rukávy šité na rovnostehu svou funkci skvěle splní.

Doporučený materiál, jak už jsem zmínila, je úplet. Viskózový, bambusový, funkční, ale i bavlněný. Raději jemnější než silný a když bavlněný, tak s elastickým vláknem. Rukávky jsou dost na tělo, tak ať se v nich můžeme hýbat, nevytahají se po prvním použití a jsou pohodlné.

Střih a návod seženete jako vždy u nás v e-shopu nebo si jej můžete vložit rovnou do košíku kliknutím na tlačítko níže.

Věříme, že se vám náš nový střih bude hodit stejně jako nám a rukávy si s námi ušijete. 😉

Máte doma taky takový nějaký univerzální kousek, který by ani nám v šatníku neměl chybět? Napište nám do komentářů.

Mějte se krásně a šijte s námi, ať můžete šít doma sami.

Bára

Bára (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, kterou baví život, máma dvou báječných dětí, manželka skvělého muže. Spolu s Dášou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnout.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů