Triko FIT – nový dámský mamas model

Naše dámské střihy mají nový přírůstek – triko FIT. Myslím, že potěšíme všechny ženy a dívky, které mají rády sportovní módu s netradičním detailem. U trika FIT jsou to volná záda.

Chcete cítit vítr v zádech, ušijte si naše triko FIT. To byl slogan, který mě napadl při šití asi třetí verze tohoto modelu. Nebudu zde popisovat tvůrčí vývoj trika. Původní myšlenka byla jiná, mezifáze odstrašující, ale výsledek ocení milovnice volných střihů, netopýřích rukávů a sportovně laděné módy.

Podle zvoleného materiálu si můžete ušít triko nebo lehkou mikinu. Jedna moje verze byla ze svetrového úpletu a není nenositelná. Oproti střihu je však jiná, má dlouhé rukávy, střih těla je delší a dole je zakončený složeným pásem (nápletem).

Finální verze má tříčtvrteční rukávy a všechny okraje jsou zakončené lemovacím šikmým páskem. U výstřihu pásek přechází do vázaček. Pásek na lemování si můžete udělat ze stejného nebo jiného materiálu v metráži, můžete si jej koupit již hotový nebo ho nahradit třeba lemovací gumičkou.

Tento model není úsporný na spotřebu materiálu. Při šířce 140 cm potřebujete na všechny velikosti 1,5 m. Tam se vejdete i s výrobou lemovacího pásku. Konečný vzhled trika hodně ovlivní výběr materiálu a způsob našití pásku. Materiál doporučujeme pružný, tedy s příměsí elastenu.

U našívání pásku to chce vyzkoušet Vaše možnosti. Tedy kombinaci jak moc pružný máte materiál, jak moc ho chcete mít našitý volně nebo staženě a jaké máte možnosti pružného stehu. K tomuto modelu nutně potřebujete pružný steh, rovný steh nestačí.

Já jsem chtěla takové triko na cvičení jógy. Hodí se pod něj upnuté triko, tílko, krátký top nebo zajímavá podprsenka s křížením na zádech. Záda máme krásné všechny a volný střih schová co je potřeba. Tím, že při cvičení jógy se často leží na zádech, zanevřela jsem nad myšlenkou, že také spodní cípy zadního dílu nechám volně a budou se vázat. V místě beder by byl uzel. Ale třeba pro Vás to může být další varianta.  

Široký střih a netopýří rukávy mají snad jediný nedostatek, těžko přes ně oblékáte klasickou mikinu. Materiálu, který chcete vsutou do běžných rukávů, je moc.

Náš nový model najdete v našem obchůdku nebo pod tlačítkem níže.

Krásné dny a i v létě šijte s námi.

Dáša

Dáša (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, která si jde za svými sny. Máma dvou báječných dětí, partnerka skvělého muže. Spolu s Bárou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnou.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů