Rostoucí kalhoty GROW

Krásný den. Jaro je tu a s tím přichází změna šatníku. Zejména u dětí je změna mnohdy šokující. Odložíte zateplené kalhoty a vytáhnete softshellky nošené na podzim a hle, čekáte velkou vodu? Kalhoty jsou krátké? Dnes pro vás máme nový střih a postup na kalhoty s rostoucími nohavicemi, které vám tento problém aspoň ve dvou sezónách vyřeší.

Představujeme vám rostoucí kalhoty GROW.

Pro malé děti jsou často rostoucí kalhoty řešeny vysokými náplety v pase a na nohavicích, které se podle potřeby přehýbají.  Náš střih je určen pro děti školkové a nižších stupňů základní školy. Z našich rodinných průzkumů víme, že děti na druhém stupni už o takové kalhoty nestojí. Proto náš nový model je ve velikostech 98 až 140.

Kalhoty jsou vhodné pro děti, která se vytahují do výšky. Pro výběr velikosti volte aktuální velikost. V pase je stavitelná dírkovaná guma a přes boky je střih volnější. Nohavice rovného střihu jsou protažené. Na zadním díle jsou z rubové strany tunýlky, ve kterých vedou gumičky. Ty jsou přes průchodky vyvedeny na lícovou stranu. Pod kolenem jsou brzdičky, které nastavují délku gumiček. Přesah gumiček je schován pod reflexním pruhem, který tvoří malou kapsičku.

Nastavení je možné dělat přímo na „klidných“ dětech. U neposedných dětí doporučuji nastaviv podle jiných nošených kalhot. Nastavení děláme podle potřeby růstu. Musíme nastavit všechny čtyři gumičky, to zabere trochu času. Zkracování není myšleno jako módní doplněk, kde budeme každý den nastavovat délku, třeba podle nošených bot.

Stažená nohavice také vyžaduje trochu cviku při oblékání. Špička se může zastavit o řasení nohavice. Je to asi stejné, jako když se starší dcera ráno souká do džínů s dírami na přední straně.:-)

Na kalhoty doporučujeme vzorovanou látku. U nás šito zatím pouze z různých softshellů. Vzor je doporučen proto, že na zadní straně jsou prošité tunýlky, které se ve vzoru schovají. Přední díl je v kuse s jednoduchými klínovými kapsami, které jsou našity „ze spodu“ předního dílu. Vstup do kapes a spodní hrana nohavic je začištěna lemovací gumičkou.

Střih najdete v našem e-shopu tady >> a nebo si jej můžete vložit rovnou do košíku kliknutím na tlačítko níže.

Do konce dubna, tedy do neděle můžete střih koupit za zaváděcí cenu! 😉

Tak co říkáte na náš nový model? Jste pro rostoucí nohavice nebo raději každou sezónu pořídíte celé nové kalhoty? Těšíme se na komentáře.

Hezké jarní dny.

Dáša

Dáša (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, která si jde za svými sny. Máma dvou báječných dětí, partnerka skvělého muže. Spolu s Bárou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnou.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Střihy a návody v e-shopu
  • Rubriky
  • Co nás baví…

    Učit vás nové věci:

    průvodce švydlenky začátečnice

    Látky nás baví nakupovat tady:

    mamtex.cz

  • Nejnovější komentáře
  • Nejnovější příspěvky
  • Archivy
  • Jsme na facebooku
  • KDE RÁDY NAKUPUJEME!

    Vše z galanterie tady:

    Stoklasa


    A když se nám nechce šít :-), tak tady:

    Tchibo

  • Kde utrácíme, protože si nemůžeme pomoct :-)

    Za galanterii tady:


    Za pěkné věci tady:

  • Inspirace, co je potřeba dětem ušít je třeba tady: :-)