Dámské šaty DITA – nový střih a návod

Zdravím všechny tvořivé duše a vítám vás u dnešního článku, kde vám představím náš nový střih na dámské letní šaty.

Přiznám se, že tento střih mi dal zabrat. Jeho počátky sahají už do minulého roku. Viděla jsem to jasně… lehké letní šatičky z lněné látky. Volného střihu, bez zapínání, ať jsou jednoduché na šití, ale hezky padnoucí. Pokus číslo jedna, dvě, tři… stále to nebylo ono a tak šly k ledu. Letos na jaře mi to znovu nedalo, oprášila jsem loňský střih a začala znovu testovat. Raději ani nebudu říkat, kolik starého povlečení na testy padlo. 🙂 Jak se šaty vyvíjely, přišly cestou o rukávy, len se proměnil v mušelín a vznikly tyto letní šatičky z mušelínu DITA.

Ty lněné třeba doladím příští rok. 🙂

Co si však střih z loňského roku ponechal, byl sešívaný přední díl s efektně všitými kapsami. Toho jsem prostě nechtěla vzdát, protože princesový střih je pěkně variabilní. Lehce jej přizpůsobíte i pro větší poprsí nebo štíhlý pas. Můžete si s ním pohrát dle vašich představ.

Střih je připraven v 9 velikostech od 34 až po 50.

Šaty jsou bez všitých rukávů, mají jen mírně převislý přinechaný rukávek. Jak už jsem psala, přední díl je sešívaný, princesového střihu, který vede až k ramenům. Do bočních předních dílů jsou všity kapsy.

Zadní díl je v celku. Ve výstřihu zadního dílu je sklad, který nám udělá objem, abychom mohly vynechat zapínání a přitom se do šatů dostaly. V pase je zadní díl lehce stažen gumou, tím šaty získají hezčí siluetu.

Výstřih a průramky jsou začištěny podsádkou. Spodní okraj je jen zahnutý a prošitý.

Střih najdete v našem e-shopu tady, nebo si jej můžete vložit rovnou do košíku kliknutím na tlačítko níže.

Věříme, že se vám bude náš nový střih líbit a hlavně hodit a zavinete se díky němu do šatů z heboučkého mušelínu.

Budeme se těšit na fotky vašich šatů v galerii.

Užívejte léto a šijte s námi!

Bára

Bára (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, kterou baví život, máma dvou báječných dětí, manželka skvělého muže. Spolu s Dášou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnout.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů