Nažehlovačka hand made

V dnešním článku přinášíme inspiraci na vyzkoušení techniky přenosu obrázku na látku pomocí potravinové fólie. Tuto techniku jsem zahlídla na internetu a musela ji vyzkoušet a zjistit, zda funguje :o).

A dobrá zpráva je, že FUNGUJE. Velice rychle, snadno a levně si můžete vytvořit vlastní nažehlovačku. Ve stručnosti se dá říci, že obrázek na látku nalepíme roztavenou fólií. Zkoušela jsem pouze na plátno, ale na internetu najdete informace, že stejně úspěšně se dá použít i na úplet.

Myslím si, že je to technika vhodná hlavně na nažehlování obrázků na „dekorační“ předměty. Po nažehlení se vytvoří „tuhá pevná“ vrstva. Pokud si nažehlíte velký obrázek na tričko, bude z něj prkno a nebude dýchat.

Můj pytlík z plátna jsem ušila podle postupu na nákupní sáčky. Více se dočtete zde.

Ale pokud potřebujete rychle vytvořit potisk, nic vám nebrání kreativně tvořit. Foto postup najdete níže. Na našem YouTube kanále a i tady v článku, je pro vás i krátké video s postupem.

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Co potřebujeme:

  • obrázek na papíře – může být vytisknuty, z časopisi nebo jen namalovaný
  • látku na nalepení obrázku
  • potravinovou fólii
  • pečící papír
  • nůžky
  • žehličku a podložku na žehlení

Začínáme:

Vystřihneme obrázek.

Obrázek „obalíme“ fólií. Fólie musí být na i pod obrázkem. Odstřihneme okolo obrázku, necháme cca 3 – 5 mm fólie.

Obalený obrázek položíme na látku.

Zakryjeme pečícím papírem.

Přežehlíme. Žehlíme bez napařování než se rozpustí fólie. Na nejvyšší stupeň žehličky (tři tečky) na to stačí cca 10 vteřin.

Odstraníme pečící papír a je hotovo. Pozor nažehlovačka je chvilku horká!

Tak mě teď napadá, že by to byl dobrý způsob na záplaty kolen na kalhotách. Jdu to vyzkoušet a uvidíme co kolena s nažehlovačkou vydrží :o).

Hezké dny.

Dáša

Dáša (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, která si jde za svými sny. Máma dvou báječných dětí, partnerka skvělého muže. Spolu s Bárou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnou.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů