Indiánská čelenka

Dnešní článek je inspirací, která se bude hodit nejen ke kostýmu na tábor, ale i třeba na den dětí nebo jiné maškarní. Jedná se o indiánskou čelenku z filcu.

Není to tak dávno, kdy jsme v našem článku ukazovali krásné ruličky barevně sladěného filcu. Ty já bohužel nemám, ale vystačila jsem si i s balením pro kreativce z velkého řetěze.

Čelenka je jednoduchá na výrobu i nošení. Vpředu jsou pera z filcu našité do pásku a pásek je spojen gumou. Potřebujete tedy barevný filc a gumu šíře cca 2 cm. Barevnosti a fantazii se meze nekladou. Moje verze je easy, vznikala večer před dnem dětí, kdy jsme měli mít indiánskou výbavu do školky.

Vyberte si barvy. Vystřihněte barevná pera. Žádný střih k tomu není potřeba, udělejte tvar velkého oka a do stran střihněte nahodile zářezy. Na filc si to můžete nakreslit tužkou. Filc se netřepí, takže jak ho střihnete už použijete.

Moje pera jsou vysoká cca 16 cm, využila jsem celou šířku filcu. Do středu střihněte bílá nebo jinak barevná pera. Počet je na vás. Pera se mohou překrývat i viset dolu kolem uší.

Pozor však na výšku per, moje se po chvilce nošení začaly ohýbat. Můžete bílé části střihnout z výztuhy a pera tak zpevnit nebo mezi vrstvy všit drátek.

Vrstvy per sešijeme. Přímým stehem v polovině pera. Tak pera spojíme a zpevníme.

Já jsem volila variantu pera vedle sebe na šířku pásku. Pásek má rozměr 22 cm x 3 cm. Šířku (u mě 3 cm) volte podle šířky gumy. Já mám gumu 2 cm. Pásek lépe vypadá, pokud je širší než guma. Pásky potřebujeme dva. Mezi ně vložíme pera.

Na jeden pásek jsem vyskládala pera a prošila.

Poté jsem zakryla druhým páskem a do boků vsunula gumičku. Kolem dokola jsem prošila.

Nakonec jsem pera zpevnila prošitím cca 3 cm od pásky.

A je hotovo.

K čelence jsem vyrobila ještě indiánskou halenu z trička. Stačí vzít větší tričko, okraje nastřihat na třásně a boky sešit nebo jen svázat.

Pro dokonalé indiálncké léto můžete dětem vyrobit i teepee. Návod na výrobu teepee stanu najdete v naše e-shopu >> .

Mějte krásné dny a užívejte si radost s dětmi!

Dáša

Dáša (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, která si jde za svými sny. Máma dvou báječných dětí, partnerka skvělého muže. Spolu s Bárou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnou.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů