Sako z teplákoviny RELAX – nový střih a návod

Zdravím všechny tvořivé duše u dnešního článku, kde vám představíme náš nový střih na sako z teplákoviny.

Myšlenka na vytvoření tohoto saka vznikla už při tvorbě střihu na naše „Rukávy“. Jeden z testovacích vzorků byl trochu delší a tehdy se zrodil nápad na sako. No, jak už jsem psala v úvodu návodu, nazývat tento model sakem, je možná příliš troufalé, ale mně toto označení při pohledu na něj prostě přišlo na mysl. Výstižnější by byl asi blejzr nebo snad i cardigan, protože sako nemá zapínání. Ale asi je jedno jak jej nazveme, důležité je, že je to praktický kousek do naší skříně.

Jdete na koncert, večírek, do restaurace nebo jen na podvečerní vycházku městem? Všude tam, kde se vám klasické sako zdá moc formální a mikina zase moc sportovní naše sáčko z teplákoviny užijete.

Kabátek nemá podšívku ani zapínání. Je tedy jednoduchý na ušití. Má podšitý pouze límec, který lze nosit ohnutý, kdy vytvoří klopu a nebo jako stojáček.

Rukávy jsou ve střihu z jednoho kusu. Já je mám sešívané pro nedostatek látky. 🙂
Varianta s ohnutým límcem kdy tvoří klopu a se stojáčkem.

Ušít si jej můžete z látek vzorovaných od květů až po pruhy i látek jednobarevných. Nebo je různě kombinovat. Níže ukázka několika barevných variant.

Květovaná varianta a jednobarevná klopa, velikost 38.
Vaflová teplákovina a prošitá klopa, velikost 44.
Jednobarevný základ a vzorovaná klopa a lemy rukávů, velikost 42.
Pruhovaná varianta. Doplněno o kapsy, velikost 38. (ty ve střihu nejsou, na blog nachystáme článek)

K šití, kromě teplákoviny, budete potřebovat už jen kus jemnějšího vlizelinu na podžehlení klopy. Pokud byste jej neměli po ruce, lze ho i vynechat. Dáša si jeden kousek ušila bez podžehelní vlizelinem a je to v pohodě.:-) Na klopě lze teplákovinu nahradit i úpletem, jako jsem to udělala já u květovaného saka na úvodní fotce, protože jsem teplákovinu, která by mi barevně ladila k hlavní látce, doma neměla. V tomto případě však podžehelní vlizelinem nevynechávejte. 🙂

Střih najdete v našem e-shopu tady nebo si jej můžete vložit rovnou do košíku kliknutí na tlačítko níže.

Věříme, že se vám náš nový střih na sako bude líbit stejně jako nám. Budeme se těšit na vaše barevné kombinace v galerii. 😉

Mějte krásné léto a šijte s námi.

Bára

Bára (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, kterou baví život, máma dvou báječných dětí, manželka skvělého muže. Spolu s Dášou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnout.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů